avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Diferente srl si srl D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Diferente srl si srl D

Buna ziua,
Care este diferenta intre SRL si srl D?
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2015
belacsabacsaba, utilizator
Cel mai recent răspuns: belacsabacsaba , utilizator 22:47, 17 Noiembrie 2015
Buna seara,
SRL este regelementat de Lg 31/1990, iar SRL-D de catre OUG 6/2011 si HG 96/2011.
In cazul SRL-D intreprinzatorul trebuie sa fie debutant in afaceri, iar microintreprinderea sa indeplineasca urmatoarele conditii:
"  (1) Pentru încadrarea în program, microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
  a) este societate cu răspundere limitată care funcţionează pe durată nedeterminată, în condiţiile Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă;
  b) se încadrează în categoria microîntreprinderilor în condiţiile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă;
  c) este înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 întreprinzători debutanţi asociaţi. Condiţiile pentru întreprinzătorul debutant trebuie îndeplinite de fiecare dintre asociaţi, astfel cum se prevede la art. 2;
  d) este administrată de asociatul unic, de unul sau mai mulţi administratori dintre asociaţi;
  e) are în obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţională în vigoare (CAEN Rev. 2). În cele 5 grupe de activitate nu pot fi incluse ca obiecte de activitate ale societăţii următoarele: intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, precum şi activităţile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.
  (2) Calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se obţine la data înmatriculării în registrul comerţului în a cărui rază teritorială se află sediul său social.
  (3) Prin derogare de la art. 36 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumirea unei microîntreprinderi aparţinând întreprinzătorului debutant se compune dintr-o denumire proprie însoţită de sintagma scrisă în întregime "societate cu răspundere limitată - debutant" sau abrevierea "S.R.L. - D."."
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d fara finantare s3bash s3bash Buna ziua Am un service electronice si as dori sa infiintez un SRL-D, insa am cateva nelamuriri. In primul rand, intrebarea mea este daca pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Srl-d coduri caen CatalinIoan CatalinIoan La un srl-d trebuie trecute maxim 5 coduri caen sau 5 grupuri de coduri caen ? am nevoie de un raspuns cat se poate de rapid. multumesc frumos :) (vezi toată discuția)