onorariile sunt variate in functie de complexitatea cazului.
referitor la durata, onorariul poate fi de o anumita suma + o suma mica pentru fiecare termen incepand cu al treilea...ca exemplu.
eu inteleg dorinta unor clienti de a taragana procesul din diferite motive, dar asta nu inseamna ca si avocatul sa-si piarda timpul gratuit.
eu una, am avut un divort, in care la urma am descoperit ca sotia-clienta mea nu vroia de fapt divortul ci doar sa-l sperie pe sotz.
hehe...acest lucru nu se poate....imi punea chiar clienta mea betze in roate ca vroia sa traga de timp...asta m-a facut sa-mi schimb tactica de incasare a onorariului....tragem de timp cat vreti voi....dar contra cost.
Contractul de consultanta juridica/reprezentare este un contract.Se discuta si se negociaza foarte clar la inceput.Bilateral profitabil.=D> Nu vi se pare corect asa?
am platit 7 mil pt un proces pe motiv ca ne face reducere ca mai avem un proces la ea.
am castigat dar s- facut apel.
ni s-a mai cerut inca 7 mil pt apel.
e corect?
Este corect pentru ca este vorba de o alta faza procesuala.Pentru recurs urmeaza sa va ceara un nou onorariu.
Pai... nu credeti ca trebuia sa intrebati ce include onorariul inainte sa semnati contractul?
Nu stiu despre ce fel de dosar e vorba, onorariul mi se pare insa jignitor de mic...
Daca insa nu ati inteles ce anume include onorariul initial, intrebati mai clar de data asta si cereti lamuriri clare direct in contract.
Nu va putem spune ce include, caci se stabileste diferit de la client la client atat onorariul, cat si ce anume include el. Am cazuri in care, de exemplu, alerg dupa acte si dovezi si cazuri in care clientul face asta. In mod clar, onorariul difera...
Nu va poate spune nimeni ce include onorariul in cazul specific al dv. Numai dv. trebuie sa stiti si avocatul.
Cu privire la apel, daca mergeti la o operatie, o platiti, iese bine dar ... boala recidiveaza... oare mai platiti a doua operatie? Sau intra in costurile primei? :hm:
Nu pot sa va spun sigur ca exista sau nu inclus apelul in primul dv. contract, dar este o practica a avocatilor sa procedeze ca avocatulm dv.
Consider ca acest lucru face ca onorariul platit sa fie echivalent cu munca prestata, in caz contrar ati putea pierde bani daca nu face nimeni apel si ati platit tot sau avocatul poate munci gratis in cazul ca se exercita caile de atat...
Nu stiu cat de clara am fost, sper ca v-am ajutat.
Din cate cunosc recomandarile baroului sunt in sensul ca onorariul sa fie perceput pt fiecare faza de judecata in parte.
Cand onorariul este foarte mare se poate discuta despre acordarea de asistenta juridica in toate fazele de judecata.
Daca mai avem in vedere si faptul ca, clientul poate angaja un alt avocat in instanta de apel si nu va primi inapoi suma achitata primului avocat cred ca este recomandabil ca onorariul sa fie achitat pentru fiecare faza de judecata in parte.
Un contract neclar poate genera un litigiu intre client si avocat.