avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariu avocati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariu avocati

va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 5 Octombrie 2008
vorbiti d.p.d.v. al oamenilor sau avocatii fac parte dintr-o specie separata?
eu, persoana fara studii de specialitate juridica, am un proces. vreau sa ma asigur ca sunt aparata de cineva specializat...si atunci ce fac? apelez la un avocat , nu? pe care il cunosc . ma duc ii spun speta, ii spun adevarul in problema respectiva si ca voi aduce martori si actele de care era nevoie sa raspund la minciunile aduse..
imi spune ca ma costa 7mil ca mai avem un proces la ea. nu mi-a spus ca avem sanse de izbanda.
la proces a intrat o singura data si urma verdictul.
o sunat dupa vreo sapt si ne spune ca nu am avut castig de cauza.
asteptam stresati 4 luni comunicarea sa vedem ca am castigat procesul. a zis ca asa a vazut pe internet...
merg cu ea nu pt ca a castigat procesul ci pt ca stie despre ce e vorba.
procesul a fost castigat datorita judecatii drepte a unei judeactoare...ceea ce am auzit ca e cam rar.
nu era normal sa-mi spuna ca un proces se poate termina sau nu intr-o singura etapa ?
daca-mi cerea 21 de mil de la inceput nu mai aveam nevoie de serviciile ei.
adica poate nu va dati seama , domnilor avocati , ca noi oamenii simpli castigam banii astia in 2 luni ca sa intre un avocat de 3 ori in sala . adica la un proces de partaj la care intra in fiecare luna, timp de un an ia 10mil si acum intra de 2 ori si cere 14.
eu am zis ca puteti sa-mi spuneti cam intre ce sume variaza aceste onorarii...
mie mi se pare ca un caz se termina cand scrie definitiv si irevocabil si asa si trebuie cerut onorariul nu pentru fiecare faza procesuala. i daca nu se ajunge la toate caile de atac inseamna ca restul banilor ii merita avocatul respectiv ca a facut astfel incat sa fie clar ca el are dreptate.
sper sa puteti sa priviti problema si din partea asta a noastra, a oamenilor fara studiii
sincer, daca as fi fost eu in procesul respectiv ( a fost sotul meu) nu as fi avut nevoie de avocat.
si inca ceva...( acum imi vars oful aici pt tot ce face avocata ) in citatia pe care a primit-o erau scrise tot felul de minciuni. noi incercam sa dovedim cu acte ca sunt minciuni.
oare cand faci o afirmatie nu trebuie sa o dovedesti cu acte? doar noi trebuie sa ne aparam cu acte?
Dar voi, "oamenii simpli", stiti cate examene a dat avocatul acela care face parte dintr-o specie arara, cate carti, cursuri a cumparat, de cate ori si-a refuzat un sejur la mare si cate alte sacrificii o mai fi facand fiecare in parte sa intre in sala aia nenorocita de judecata?

mdanicoleta a scris:

sincer, daca as fi fost eu in procesul respectiv ( a fost sotul meu) nu as fi avut nevoie de avocat.


Va cred pe cuvant.:slap:
presupun ca a dat tot atatea examene cate am dat si noi la alta facultate, nu? a cumparat tot atatea cat am cumparat si noi, ceilalti care am terminat o alta facultate, nu? stiu ca e f. greu sa ajungi in barou si am auzit si cum se ajunge... poate nu e adevarat.
poate sunt multi care au facut o facultate adevarata cum se facea pe timpuri pt ca se face acum....
nu vad rostul iconitei de la sfarsit...
Cat costa o geanta sau o pereche de pantofi?

Puteti sa-mi raspundeti la intrebarea asta?
Sau o sa spuneti: pai depinde! sa vedem: o fi din piele, din inlocuitori, o fi mica, o fi mare, o fi luata din vreun targ, o fi vreun kitsch semnat cu un nume celebru... sunt preturi pentru toate buzunarele si gusturile chiar daca in fond vorbim despre acelasi obiect = o geanta.

Atunci cum puteti crede ca un avocat poate sa raspunda la intrebarea cat costa un proces, inainte a sti despre ce e vorba?

Iata care sunt elementele care concura la determinarea unui onorariu.

Art. 132. - (1) Pentru activitatea sa profesională avocatul are dreptul la onorariu şi la acoperirea tuturor cheltuielilor făcute în interesul clientului său.
(2) Onorariile vor fi stabilite în raport de dificultatea, amploarea sau durata cazului.
(3) Stabilirea onorariilor avocatului depinde de fiecare dintre următoarele elemente:
a) timpul şi volumul de muncă solicitată pentru executarea mandatului primit sau activităţii solicitate de client;
b) natura, noutatea şi dificultatea cazului;
c) importanţa intereselor în cauză;
d) împrejurarea că acceptarea mandatului acordat de client îl împiedică pe avocat să accepte un alt mandat, din partea unei alte persoane, dacă această împrejurare poate fi constatată de client fără investigaţii suplimentare;
e) notorietatea, titlurile, vechimea în muncă, experienţa, reputaţia şi specializarea avocatului;
f) conlucrarea cu experţi sau alţi specialişti impusă de natura, obiectul, complexitatea şi dificultatea cazului;
g) avantajele şi rezultatele obţinute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat;
h) situaţia financiară a clientului;
i) constrângerile de timp în care avocatul este obligat de împrejurările cauzei să acţioneze pentru a asigura servicii legale performante.


Nu cunosc compelexitatea cauzei pentru care avocatul v-a cerut acea suma si nici daca terminarea ei intr-o singura prezentare nu se datora tocmai priceperii acelui avocat (situatie care putea sa fie net diferita daca v-ati fi prezentat dvs fara avocat - ca dupa razboi multi viteji se arata, zice o vorba romaneasca) dar un lucru e limpede: o zi petrecuta de un avocat in instanta nu poate fi evaluata cu pretul pe care-l plateste avocatul cu pricina pentru femeia de serviciu care-i calca rufele cat timp pierde ea vremea prin instanta (la care se adauga timpul pentru studiu, noptile in care te tot gandesti la solutia cea mai buna, redactarea hartiilor si multe alte lucruri care nu sunt atat de vizibile)

Nu neg ca exista oameni care pretind pentru munca lor mai mult decat face ... dupa cum exista si cumparatori pentru genti semnate cu nume celebre (a caror valoare se judeca dupa principiul: am dat pe e prea multi bani ca sa zic ca nu-mi place).
Din pacate clientul vrea intotdeauna un onorariu cat mai mic.
Ceea ce au aratat colegii mai sus este adevarat.
Multi clienti cred ca avocatul doar vorbeste in fata instantei de judecata.Pana sa vorbeasca ca sa spun asa, trebuie sa studieze cazul si aiba o viziune clara despre situatia de fapt si de drept.O data m-am gandit 6 zile sa fac o pledoarie de 10-15 minute intrun proces penal.Orice aparare faceam suna aiurea.Nu stiam cum sa incep.Avocatii trebuie sa gandeasca si din pacate in Romania clientii nu apreciaza acest aspect.
La preturi mai scumpe decat in Spania cat ati vrea sa primeasca onorariu avocatul din Romania ?
Costumele, pantofii barbatesti costa si ele multi bani.Cu onorariul pe care l-ati platit nu se stie daca se poate cumpara o pereche de pantofi barbatesti.
Avocatii mai cumpara si carti pentru ca jurisprudenta se ma schimba si trebuie tinut pasul cu ceea ce este actual din punct de vedere juridic.Cartile de drept nu sunt deloc ieftine.
Clientii nu is vad decat propriul interes.De onorarile notarilor nu se plange nimeni si din punctul meu de vedere ceea ce face avocatul depaseste cu mult activitatea notarului.
Problemea consta in aceea ca justitiabilul nu intelege in ce consta munca avocatului si pana cand acesta nu va intelege concret despre ce este vorba va avea mereu obiectiuni cu privire la onorariu.
De aceea, am sustinut ca ar trebui mediatizata activitatea avocatului in scopul ca, clientul sa cunoasca in concret in ce consta munca avocatului si timpul real pe care il pierde pentru un proces.
Clientul intelege ca daca a venit la un termen de judecata in acest lucru a constat toata munca avocatului.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Comision de succes anamariamed anamariamed Buna ziua, Familia mea este parte intr-ul proces penal si ceea ce ma intereseaza este daca comisionul de succes acordat avocatului ( in cazul in care vom ... (vezi toată discuția)
Urgent:avocat apara sot-mandat sau imputernicire av.? dandanaua dandanaua Sotul avocatului este reclamant intr-un litigiu (contencios).Poate avocatul sa-si apere sotul? In ce fel? Cu contract de asistenta si reprezentare juridica si ... (vezi toată discuția)
Propuneri de onorarii minimale la avocati CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sunt curios sa aflu ce onorarii minimale considerati ar fi corect sa fie aplicate. Unii se tem ca acestea vor deveni litera de lege pentru clienti si ... (vezi toată discuția)