avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este ONRC o institutie publica?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este ONRC o institutie publica?

Buna ziua,

As dori si eu sa aflu daca O.N.R.C. o institutie/autoritate publica in sensul legii 544/2001. Pentru ca, daca este, nu inteleg de ce informatiile pe care le obtine nu sunt publice si trebuie platit pentru ele.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:38, 3 Noiembrie 2013
UPDATE!
Ce a fost odata gratuit, acum este contra cost: site-ul RECOM OLINE nu mai este gretuit.
Am incercat acum sa aflu informatii despre o firma (doar sa stiu daca mai exista...) si mi s-a cerut sa ma inscriu. M-am inscris si... surpriza: "e pe bani" :D

[ link extern ]
Mie imi par informatii de interes public in general deoarece datele firmelor nu pot constitui informatii semiclasificate mai ales ca daca acestea savarsesc infractiuni si se tine secret se creaza o mare problema juridica.

In afaceri oamenii sunt de buna-credina si cine este de buna - credinta nu plateste bani ca sa se intereseze daca este de rea-credinta un potential client care pare sa fie de buna-credinta dar este de rea-credinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datele firmei sunt informatii publice ? MihaiAdrian77 MihaiAdrian77 Buna ziua Sunt curios ce lege permite publicarea datelor de inregistrare, adresa, nr de tel pe net sau catre alte firme pentru srl, pfa etc. fara acordul in ... (vezi toată discuția)
Corespondenta purtata intre doua compartimente ale aceleiasi ... dana manea dana manea Corespondenta purtata intre doua compartimente ale aceleiasi institutii poate fi considerata informatie de interes public, in sensul Legii nr. 544/2001? (vezi toată discuția)
Nesoluționarea cererii pe l544/2001 de către funcționarul responsabil cu difuzarea informațiilor publice = abuz/neglijență în serviciu? Andr@ Andr@ Nesoluționarea cererii pe L544/2001 de către funcționarul public responsabil cu difuzarea informațiilor publice poate constitui infracțiunea de abuz în ... (vezi toată discuția)