avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa-mi raspundeti la dilema mea- incredintare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa-mi raspundeti la dilema mea- incredintare copil

In urma cu 1,5 ani sotia mea a parasit domiciliul conjugal lasand in grija mea pe copilul nostru in varsta de 7 ani.Intrebarea mea este: poate sotia mea sa obtina custodia copilului avand in vedere faptul ca in decurs de 6 luni l-a sunat doar o singura data?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Ela74, utilizator
Exact pe considerentul expus de D-l av.Munteanu am putut determina instanta sa aprecieze ca interesele minorului sunt in familia peterna, deasemeni am putut determina aparatorul familiei materne sa vina cu fruntea sus si sa recunoasca ca de fapt iubeste pe copil si interesele copilului sunt rezolvate de familia paterna. Cand zic familia paterna sunt foarte constient.. un tata singur fara ajutor nu poate rezolva cu brio toate interesele.. Sper ca s-a inteles ce am dorit sa relatez. Unserul sa tina cont de sfaturile noastre...sigur va avea sansa reusitei..
va multumesc foarte mult pentru aceste recomandari, dar cazul este mult mai complexAm sa incerc pe scurt sa va relatez cazul
In luna februarie fosta sotie m-a actionat in instanta dupa ce in luna iunie 2010 a parasit domiciliul conjugal si implicit pe copil. In luna decembrie 2010 a luat legatura cu mine si dorea sa-i dau copilul.
Am angajat un avocat care in loc sa-mi apere interesele s-a vandut. De acest lucru mi-am dat seama si mai tarziu mi s-a confirmat, cand la interogarea martorilor si mai ales a fostei sotii nu a pus nici o intrebare, desi eu i-am dat un set de intrebari. Judecatoria i-a dat castig de cauza fostei sotii, desi adusesem probel si inscrisuri, la toate acuzatiile aduse. Judecatoarea cred ca a luat aceasta decizie si datorita faptului ca avocata fostei sotii este sotia Vicepresedintelui Tribunalului.
Copilul era in continuare la mine, eu luptand pentru custodia lui, de acea in luna iunie, fosta sotie a intentat Ordonata Presedentiala, pentru custodie temporara. La acest proces mi-am angajat un aparator foarte bun, dar asta a fost zadarnic, deoarece fosta sotie avand aceeasi avocata a primit decizie favorabila, desi probele si mai ales justificarea judecatorilor contrazic faptul ca ar fi trebuit sa castige. Dupa ce am pierdut la judecatorie am depus recurs la Tribunal unde avocata fostei sotii a pledat desi eu am facut cerere de respingere datorita faptului ca este incomparibila sa pledeze la aceasta instanta. Judecatorii nu au tinut cont de acest lucru si au mers mai departe, luand o decizie bazata numai pe decalratii false, care nu pot fi probate niciodata cu acte sau inscrisuri. Desi in decizia judecatorilor de la Tribunal , admit faptul ca instanta de fond a analizat in mod eronat probele administrate, se contrazic si i-aua aceasi decizie favorabila pentru fosta sotie si mai ales o lasa pe avocata fostei sotii sa pledeze desi stiu care sunt consecintele.
In luna iunie am depus recurs la tribunal prntru procesul de divort, avand termen pe data de 29.09.2011 cand am cerut amanarea pentru a-mi angaja avocat. Judecatori mi-au acordat un termen de 20 de zile, si mi-au dat termen pe date de 20.10.2011, cand am trimis prin faxa o cerere de amanare deoarece eram bolnav. Judecatori nu au luat in considerare acest lucru si mai ales nu au luat in considerare din nou faptul ca avocata fostei soti nu poate sa pledeze la tribunal fiind incompatibila. Decizia mi-a fost nefavorabila si astept sa-mi vina acasa decizia tribunalului pentru a putea merge la Curtea de Apel, unde ma tem ca voi avea aceasi decizie datorita influentelor sotului doamnei avocat a fostei sotii

Acesta este cazul meu
Va multumesc foarte mut

Astept cateva solutii din partea dumneavostra
Eu nu doresc sa-mi las copilul acolo, deoarece cum l-a abandonat o data o poate face din nou.
Eu i-as face zile fripte sotiei solicitand custodie comuna conf. noului cod civil, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si stramutarea cauzei. Desi e cam tarziu pentru asta.

Transmiteti o plangere la CSM daca aveti date concrete ca avocata e sotia vicepresedintelui tribunalului.
domnule Avocat va multumesc foarte mult
Pot sa solicit custodia comuna?
Acum eu voi inainta recurs la curtea de Apel, deoarece procesul de divort si custodie nu sa incheiat
Acest proces este dechis pe vechiul cod
spune-mi va rog ce dovezi trebuie sa am ca sa pot sa trimit la CSM?

Alte discuții în legătură

Custodie copil claudiaalex claudiaalex Buna ziua, am doi copii si am divortat, sotia a castigat custodia copiilor, dupa un timp sotia mi-a dat un copil mie . Copilul este la mine deja de un an este ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara stefan1978 stefan1978 Buna seara,am o intrebare in legatura cu aceasta institutie daca ii pot spune asa.Sunt in divort cu sotia mea,avem un baiat in varsta de 7 ani,in luna iunie am ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)