Buna ziua.Am urmatoarea problema:o prietena a facut un credit la banca si am convenit sa o ajut platindu-i rata atunci cand ea nu avea bani,sub forma de imprumut.Astfel,eu am facut depuneri la banca in contul ei,pe foaia de depunere aparand datele mele(nume,CI) si explicatia "alimentare cont".Mentionez ca nu am facut niciun document cu prietena mea care sa dovedeasca ca eu i-am imprumutat sumele respective.I-am cerut prietenei restituirea unei parti din datorie,dar ea refuza.As vrea sa stiu daca,pe baza foilor de varsamant de la banca,pe care apare numele meu,o pot actiona in instanta pe prietena mea pt.recuperarea datoriei.
foarte corecta argumentatia, exact asa am procedat si eu, am platit in locul mamei mele cu banii ei
ar fi corecta argumentatia cat timp se plateste in locul altuia, din banii lui (ai imprumutatului), cu foaie varsamant/depunere si chitanta pe numele lui (al imprumutatulului).
in cazul in care prietena i-ar fi dat bani sa plateasca trebuia sa-i ceara o chitanta prin care el sa ateste ca a primt bani si pentru ce. nu are aceasta chitanta? atunci poate aduce ceva martori in proces ca au stiu aceast lucru si acei martori trebuie sa raspunda la niste intrebari, bineinteles ca puterea hartiei este mai mare in justitie decat cea cu martori. peste o anume suma orice imprumut trebuie dovedit cu chitante, el are, ea nu. numai la imprumuturile intre rude nu se cere chitanta dar si acolo trebuie sa fie doi martori neutri.
nu-i trebuie niciun martor. are foi de varsamant/chitante pe numele carmenbn (se pot cere si extrase de cont) prin care a "alimentat/creditat contul" imprumutatului.
Imprumut
Lylyca
Bună seara
Vă rog să imi răspundeți dacă in cazul unui imprumut de bani intre două persoane fizice, o foaie de vărsământ emisă de banca prin care ... (vezi toată discuția)