avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... conditie livrare ex works - marfa nu a mai ajuns la ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

conditie livrare ex works - marfa nu a mai ajuns la cumparator - cine raspunde?

transport international de marfuri- livrare ex works- transportator angajat de cumparator.
intrucat vanzatorul nu a intocmit corect docum CMR - marfa a fost confiscata in vama si vanduta la licitatie.
cumparatorul nu apare nicaieri pe documente.
livrarea fiind agreata ex works - asat inseamna ca furnizorul va emite factura pt marfa respectiva desi marfa nu a mai ajuns la cumparator? din vina furnizorului care nu a intocmit documentele corect....
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 11:27, 26 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua ,
situatia nu sta tocmai ca la carte, adica expeditorul avea niste obligatii minime - ex sa emita corect CMR - ceea ce nu a respectat - a trecut ca beneficiar si destinatar firma vanzatoare mentionand SC X Romania - cu sediu in romania - in conditiile in care aceasta firma x nu exista pe teritoriul romaniei ; pentru aceste considerente in urma controlului vamal marfa a fost confiscata.
acum eu ca beneficiar = cumparator , ce vina am ca expeditorul nu a intocmit corect documente?

cu privire la transportator : nu exista contract semnat ci doar comanda confirmata , nu au fost agigurate bunurile ....

una peste alta , furnizorul imi emite factura reprezentand contravaloarea marfurilor = marfuri care la mine nu au ajuns si nici nu vor mai ajunge vrepdata intrucat cei de la vama le-au vandut la licitatie in ziua confiscarii (alt abuz)

ma vad in fata unui proces verbal de contraventie in care firma mea nu apare pe nicaieri intrucat nici in acte nu figura.

intrebarea ramane cum sa scap de plata facturii emisa de furnizor ?

va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
momentan nu suntem in litigiu cu organele vamale . nici nu stiu daca are vre-un rost sa contest procesul verbal de sanctiune si confiscare atat timp cat in acte nu apare firma mea nicaieri.
totul a plecat de la cmr gresit expeditorul a trecut in cmr destinatar ca fiind furnizorul cu loc de descarcare tot furnizorul in romania in conditiile in care furnizorul nu exista pe teritoriul Romaniei.
procesul verbal este emis de garda financiara - birou vamal impotriva transportatorului.

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)