avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OG 119
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OG 119

Am castigat pe OG 5/2001 doar datoria principala nu si penalitatile.
As putea sa incerc pe OG 119 sa le recuperez?
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 19:52, 3 Octombrie 2008
-OUG nr 119 / 2007 se aplica creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata sumelor ce rezultate din contracte comerciale.
-OG nr 5 / 2001 procedura somatiei de plata se desfasoara, in scopul realizarii creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata asumate prin contract
O.U.G. nr 119 / 2007 este aplicabila numai in cadrul raporturilor jde drept comercial ce au la baza contracte comerciale, in timp ce O.G. nr 5 / 2001, are un cadru mai larg incluzand si dreptul civil.
concluzie
daca exista cazuri cand se poate formula o actiune bazata pe O.U.G. 119 / 2007 se poate sa se intemeieze actiunea si pe O.G. nr 5 / 2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent....og 5 sau og 119 privind somatia de plata andr_georgi andr_georgi Am formulat o somatie de plata pe og 5, dar partea adversa a pus in discutie inadmisibilitatea actiunii intrucat debitul rezulta din contracte comerciale si ca ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata Mihnea Balan Mihnea Balan Sunt persoana fizica si am imprumutat unei alte persoane fizice o suma de bani. Suma nu este prescrisa. Intre mine si sotii imprumutati exista un act olograf ... (vezi toată discuția)
Drept comun/somatie de plata/ordonanta de plata dacmoto dacmoto Buna ziua, Contractul este incheiat intre o societate comerciala si o persoana fizica. Persoana fizica se obliga sa presteze activitate( dirigentie de ... (vezi toată discuția)