avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indeplinesc conditiile pentru a beneficia de concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indeplinesc conditiile pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului?

buna ziua, as dori si eu un raspuns la urmatoarea intrebare.
sunt angajata cu contract pe periodata determinata si imi expira in data de 16 dec, am terminat facultatea la zi si am intrat direct la munca din facultate.in data de 1 feb 2012 am 1 an de cand se plateste la stat. mi se i-a in considerare facultatea sau trebuie sa imi prelungeasca contractul pe perioada determinata sau nedeterminata ca sa pot beneficia de maternitatea. in data de 3 febr 2012 nasc.
astept raspuns
Cel mai recent răspuns: copsy , utilizator 17:28, 26 Noiembrie 2011
1.Precizati:
- cand ati terminat facultatea la zi;
- cu ce data a inceput contractul individual de munca (CIM).

2. Ce inseamna "in data de 1 feb 2012 am 1 an de cand se plateste la stat"?


- am terminat facultatea in luna iulie 2011
- contractul individual de munca a inceput in data de 16.06.2011
- din data de 1 martie 2011 am inceput sa imi platesc la pensii pentru ami continua cartea de munca, nu am intrerupere deoarece mam angajat direct, am incetetat sa platesc la pensii in data de 16.06.2011 si tot in aceeasi zi am fost angjata cu contract de munca,
- va rog sa-mi spuneti cum este mai bine pentru a beneficia de maternitate, deoarece mie imi expira contractul de munca in data de 16.12.2011, ma pot baza pe facultate sau trebuie sa imi prelungeasca contractul pe perioada nedeterminata sau se poate si numai pe 6 luni de zile?

va multumesc
1. Plata contributiilor la pensii nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. - Cele 12 luni, in cazul dvs. sunt 03.02.2011 - 03.02.2012.
- in perioada febr.- iunie 2011 ati fost studenta la zi;
- in perioada iunie - 16 dec. 2011 aveti CIM.

4. Inainte de a expira CIM puteti intra in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si de aici intrati in CCC.

5. Deoarece CIM pe perioada determinata va inceta de drept la data expirarii sale, indiferent de situatia in care va veti afla, certificatele medicale pentru concediul de maternitate va vor fi platite de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (pentru asta trebuie sa intrati in concediu de maternitate inainte de a inceta CIM).
va multumesc frumos ca ma-ti lamurit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata adela_trandafir adela_trandafir Buna ziua, sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate dupa ccc daniela.popa daniela.popa Buna ziua. Voi termina CCC1 pe 30 Dec.2012. Pe 31 Dec. voi intra in concediu de maternitate urmand sa nasc alt copil pe la sfarsitul lui Ian. 2013. Din pacate ... (vezi toată discuția)
Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)