avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura

buna ziua
e corect sa platim caldura in functie de suprafata locuibila chiar daca nu incalzesc toate cele 3 camere, ci doar 2. Mentionez ca a 3 a camera e inchisa si caloriferul e inchis
exista vreo reglementare in acest sens?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: aadynna , utilizator 06:59, 25 Noiembrie 2011
@ganca,
In primul mesaj ati intrebat:
e corect sa platim caldura in functie de suprafata locuibila chiar daca nu incalzesc toate cele 3 camere, ci doar 2.

Aceasta intrebare isi avea rostul daca nu aveati repartitoare si-n asociatia dumneavoastra repartizarea costului agentului termic se face pe cota indiviza (suprafata utila a apartamentului), sau dupa alte metode crae sa tina cont de suprafata radianta a caloriferelor, de marimea acestora...
Dar in ultimul mesaj ne spuneti ca
nu am incalzit a 3-a camera pt ca avem repartitoare

Pai pe cine intereseaza daca incalziti sau nu o camera, doua sau noua? Se citesc lunar repartitoarele si platiti in urma stabilirii diferentei de index de la o luna la alta.

Totusi poate exista o logica a intrebarii dv venind apoi cu acea compltare si-anume: in functie de regulamentul de gestionare a agentului termic adopatat de asociatia dv, in cazul cand proprietarii nu aduc indexul repartitoarelor, li se repartizeaza costul agentului termic dupa suprafata utila. Si este corect daca asa s-a stabilit in asociatia dumneavoastra.

Platiti cat consumati, atat cat arata repartitoarele. Daca in a 3-a camera nu folositi caloriferul, atunci pentru aceasta camera nu veti plati caldura.
In plus platiti si caldura la comun, pe spatiile comune si tevile verticale.

Suprafata radianta se refera la calorifer.

Va rog sa nu folositi nume de firme, se discuta problema, nu persoana, nu firma. De aceea v-am sters din titlu numele firmei. Este impotriva Regulamentului de postare in forum al carui Regulament va rog sa-l cititi, daca doriti sa continuati a scrie mesaje in forum.
in acest sezon, pt a se lua in calcul ce indica repartitoarele din apartamnet, asociatia treb sa monteze un repartitor martor conform ordinului 343/2010. in caz contrar, firmei care v-a montat repartitoarele, ii este interzis sa ia in calcul repartitoarele din apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza suprafata radianta? mirelademian mirelademian Va rog sa ma ajutati. Vreau sa stiu cum se calculeaza suprafata radianta. Asociatia imi spune ca depasesc suprafata radianta permisa apartamentului meu cu 39%. ... (vezi toată discuția)
Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli caldura timpuriu timpuriu la noi in bloc repartizarea cheltuielilor pentru incalzire ( nu avem repartitoare ) se face pe suprafata radianta , este corecta aceasta repartizare si cum se ... (vezi toată discuția)