avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... control financiar preventiv
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

control financiar preventiv

Este legal ca intr-o scoala contabilul sef sa efectueze si controlul financiar preventiv?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:53, 25 Noiembrie 2011

ORDIN nr. 522 din 16 aprilie 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv

PARTEA B: Controlul financiar preventiv propriu
4.Organizarea controlului financiar preventiv propriu
4.1.Controlul financiar preventiv se organizează, de regulă, în cadrul compartimentelor de specialitate financiar-contabilă. În raport de natura operaţiunilor, conducătorul entităţii publice poate decide extinderea acestuia şi la nivelul altor compartimente de specialitate în care se iniţiază, prin acte juridice, sau se constată obligaţii de plată sau alte obligaţii de natură patrimonială.
4.2.Controlul financiar preventiv se exercită, prin viză, de persoane din cadrul compartimentelor de specialitate desemnate în acest sens de către conducătorul entităţii publice. Actul de numire, întocmit conform modelului din anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, va cuprinde limitele de competenţă în exercitarea acestuia. Persoanele care exercită controlul financiar preventiv sunt altele decât cele care aprobă şi efectuează operaţiunea supusă vizei.

In consecinta , atata timp cat intr-o entitate publica contabilul sef este cel care aproba toate operatiunile supuse vizei de CFPP nu poate sa exercite si controlul financiar preventiv.

Aceasta este teoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor c.f.p. maria_mer maria_mer La cate persoane dintr-o institutie publica se poate acorda sporul C.F.P. Care sunt regulile pentru acordarea corecta a acestui spor? Multumesc. (vezi toată discuția)
Control finaciar preventiv MIHAELA SMARANDACHE MIHAELA SMARANDACHE La un serviciu nou infiintat in cadrul unei primarii, exista un contabil si un casier pe perioada determinata , cine pune controlul preventiv?????? (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv otilia13 otilia13 Buna ziua! Am nevoie de niste lamuriri la urmatoarele aspecte: 1. La o societate cu capital intregal de stat, la care Consiliul Local este actionar unic, este ... (vezi toată discuția)