avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte casa

cum pot reface actele unei case cumparate de la IGCL care a pierdut tot dosarul cu contractul de cumparare si celelalte? mie mi-a ramas doar ultima chitanta in care se spcifica " achitat integral"
Cel mai recent răspuns: angelaivan , utilizator 14:18, 29 Noiembrie 2011
Autoritatea care se face vinovata de pierderea dosarului detine obligatia sa desfasoare demersuri pentru refacerea acestuia
Stimată doamnă,

1. Verficați dacă actul a fost transcris în Registrul de Inscripțiuni și Transcripțiuni - la nivel de județ există arhivă;

2. Dacă a fost cumpărat cu împrumut CEC, această instituție vă poate ajuta dacă a mai păstrat dosarul de credit. Eu am reușit să obțin, în București, actele unei vânzări din 1974.

Cu stimă.
Multumesc. Casa a fost cumparata in rate, fara un imprumut si din cate imi amintesc, cei de la IGCL au spus ca dosarul ori a disparut, ori a ars ceva de genul asta, si la Primarie in dosar exista doar o hartie in care este specificat "achitat casa integral in baza art. ....". Cum putem reface actele? Ce sa cer de la Registrul de Inscriptiuni si transcriptiuni? Serviciul asta cred ca e de la ANCPI si acolo nu te baga nimeni in seama daca nu ai macar Nr. Top pt casa in cauza. Cei de la Primarie au raspuns nonsalant "dati -ne in judecata!", ca si cand problema nu era a lor
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
angelaivan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie juridica imobil vechi neintabulat Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Unde este inregistratata situatia juridica a unor terenuri sau case mai vechi ce nu au beneficiat de intabulare? M-ar interesa daca nu au asupra lor ... (vezi toată discuția)
Carte funciara si cadastru apartament cumparat in 1991 DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. ... (vezi toată discuția)
Cadastru ivanvintilica ivanvintilica Impreuna cu doi frati avem mostenire de la parinti 5ha teren agricol cu Certificat de mostenitor. Doi frati sunt plecati la munca in afara tarii. Ne-am decis ... (vezi toată discuția)