avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum intru in posesia despagubirilor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum intru in posesia despagubirilor?

buna seara! in urma unui accident rutier, fiica mea, pasagera a autoturismului, si-a pierdut viata. sentinta judecatoreasca definitiva mi-a dat dreptul la despagubiri morale. mentionez ca sedinta a avut loc in martie 2011 si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pt a intra in posesia acestei sume si cat va dura. as dori sa mai stiu cine trebuie sa discute cu asiguratorul , eu sau inculpatul? (practic, de la cine iau acesti bani, de la inculpat sau de la asigurator). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 16:01, 27 Noiembrie 2011
De la inculpat,legalizati hotararea,investiti-o cu formula executorie si mergeti la un executor judecatoresc sa o puneti in executare in termen de 3 ani de cand a ramas definitiva hotararea
Solicitati presedintelui de instanta sa investeasca cu formula executorie hotararea pronuntata in martie 2011
Cu titlul executoriu ,contactati executor judecatoresc in vederea executarii silite a debitorului dvs
Dupa ce legalizati si investiti hoatararea mergeti la un executor pentru a av lua banii. Banii ii luati de la asigurator.
pana in prezent, nici eu si nici inculpatul nu am fost sa ridicam sentinta definitiva. as vrea sa stiu daca mai depind in vreun fel de el sau ma pot ocupa doar eu de aceste despagubiri. Multumesc mult pentru toate raspunsurile dvs !
Daca in cauza a fost obligat asiguratorul sa plateasca despagubirile, atunci trebuie sa va adresati acestuia cu o cerere.
Inculpatul nu va plati despagubirile intrucat avea polita RCA valabila si in acest caz despagubirile vor fi achitate de asigurator.
Scoateti o copie a sentintei cu mentiunea ca este definitiva si faceti cerere la asiguratorul respectiv.
Tine strict de dvs. obtinerea banilor, inculpatul nemaiavand nicio treaba...
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
Cristina Pielmus , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de condamnare si obligarea la despagubiri materiale si morale-cum procedam? cipriang4s cipriang4s buna ziua pe 7 iunie am avut ultimu termen in proces ,inculpatii au fost pedepsiti cu pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare si obligati la plata cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca-sentinta definitiva si executorie de drept Nicole Nic Nicole Nic Cum sa procedez? Am o sentinta definitiva si executorie de drept,din cate am citit pe net \"Hotărârile judecătoreşti care se învestesc cu formulă ... (vezi toată discuția)
Despagubiri obtinute in proces penal alin_calin9 alin_calin9 Buna ziua. Un urma unui proces penal de vatamare corporala, am castigat la fond dreptul la despagubiri materiale (financiare), prin sentinta definitiva. Nu ... (vezi toată discuția)