avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatii comune de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatii comune de incalzire

Buna ziua,

Firma care administreaza cateva blocuri din zona unde stau, a calculat pentru cheltuielile comune tevile care trec prin subsolul blocului si care transporta apa calda. Calorifere nu mai exista in acest bloc. Practic ei considera tevile de trecere prin subsolul blocului ca ar incalzi spatiile de acolo si sunt cheltuieli comune. Apoi au justificat suma aceea ca fiind cheltuielile privind tevile de trecere prin apartamente, care nu sunt izolate. Care e de fapt adevarul si cum se calculeaza cheltuielile privind tevile de trecere prin apartament pentru cei fara centrala si pentru cei cu centrala ? E o suma exacta per apartament sau ceva care se calculeaza la comun si se imparte la numarul de proprietari sau apartamente? Momentan si eu (care am centrala de apartament) si o vecina ( care nu are centrala) platim aceeasi suma justificata fiind ca si cheltuieli comune. Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:58, 4 Decembrie 2011
Sa nu ma intelegeti gresit. Am urmarit mai demult emisiunile lui X [EDIT] in care se explica destul de clar, dupa informatiile pe care le aveau ei cum se fura la factura de gaz ( explicatii de genul "exista aer in gaz", exista diferente de temperatura intre gazul transportat prin conductele de afara si gazul care ajunge la consumator, ei aplicand o corectie desigur in favoarea lor). Mai e contorizarea la apa calda, pentru cei care nu au centrale termice, care se face in metri cubi. Mai sunt taxele de debransare care ni se percep in mod ilegal cand vrem sa renuntam la sistemul centralizat.
Am citit normele respective de aplicare si nu am nici o problema in privinta asta. Va multumesc pentru lamuriri.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
elga50, moderator
E o diferenta intre "aerul bagat in gaze" si softul pentru calculul caldurii.

Aerul bagat in gaze este un furt de la populatie catre buzunarele cuiva.

Calculul caldurii priveste strict un mod de a repartiza o factura fixa.
Daca factura este mai mare sau mai mica, aici putem discuta despre furt, dar din momentul in care valoarea ei se repartizeaza pe baza unui soft tuturor proprietarilor dupa un anumit algoritm, nu se mai poate sustine ca ar fi furt, al cui, de catre cine si in favoarea sau defavoarea cui? Nu proprietarii eventual avantajati au facut softul, ci el a venit asa din exteriorul oricarei asociatii, asa ca nu se sustine ideea ca cineva ar fi furat. Cel putin in privinta algoritmului de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)