avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MI SE INCALCA DREPTURILE OMENESTI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MI SE INCALCA DREPTURILE OMENESTI

Sotul meu a dat divort de mine de cand avea copilul 4 zile , prin lege copilul mi s-a incredintat mie dar fara a avea dreptul de a parasi domiciulul fara acordul sotului si nici dreptul de a scoate copilul din tara fara acordul tatalui
,,,,,24/11/2011 Admite cererea
Solutie: Admite cererea asa cum a fost prcizata,in parte. Admite cererea reconventionala,asa cum a fost precizata in parte. Dispune ca exercitarea autoritatii parintesti asupra minora A.M.a nascuta la data de 8.08.2011.sa se faca in comun,de ambii parinti . Stabileste domiciliul minorei la domiciliul mamei si obliga parintele resident sa obtina acordul parintelui nerezident cu privire la orice schimbare a locuintei la o alta adresa decat cea specificata in prezenta sentinta. Atrage atentia parintilor minorei,ca,in cazul in care nu se inteleg,parintele resident va trebui sa apeleze la instanta de judecata pentru o decizie si ca orice schimbare a locuintei minorului in afara ariei de competenta a instantei trebuie luata de comun acord de catre cei doi parinti si trebuie incuviintata de catre instanta. Scoaterea minorului din tara,indiferent de scop,se poate face doar cu acordul ambilor parinti. Obliga reclamantul-parat sa plateasca in favoarea minorei o pensie lunara de intretinere in cuantum de 315 lei,incepand cu data introducerii cererii si pana la majoratul minorei sau alte dispozitii ale instantei. Încuviinţează ca reclamantul-parat să aibă legături personale cu minora la domiciliul paratei-reclamante, după următorul program: ? în primul week-end al fiecărei luni sâmbătă de la ora 14:00 şi pana la ora 16:00; Dispune compensarea cheltuielilor de judecata.. Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.11.2011.
Pagina 1

Ultima actualizare: 25.11.2011

,,,,,
Nu s-a luat in calcul la pensie decat salariu fara norma de hrana care consta in bani nu in bonuri de masa si este permanenta
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aoleu! #-o #-o

Unde v-ati judecat? Pe malurile Dambovitei sau la Cucuietii din Deal? (spuneti-mi prin mesaj privat)


juliana_ana a scris:

Atrage atentia parintilor minorei,ca,in cazul in care nu se inteleg,parintele resident va trebui sa apeleze la instanta de judecata pentru o decizie si ca orice schimbare a locuintei minorului in afara ariei de competenta a instantei trebuie luata de comun acord de catre cei doi parinti si trebuie incuviintata de catre instanta.


Credeam ca trebuie sa lucram la mentalitatea parintilor. Si cand colo, ce sa vezi! Hotararea de mai sus ne cam face de rusine :">

Nu prea pare ca aceasta instanta ar fi citit si noul cod civil!

1. In loc de "instanta de judecata" ar fi fost corect "instanta de tulela" (daca asa ii zice NCC, asa ar trebui sa ne exprimam corect intr-un dispozitiv de hotarare judecatoreasca).

2. O decizie !? Instanta de tutela (prima instanta) da incheieri si sentinte. Decizii se dau in caile de atac. Deci se intelege ca n-ar fi vorba despre o decizie a instantei de tutela, ci despre o decizie (oarecare) pe care ar lua-o parintele rezident (mai ales ca urmeaza un "SI"...si pare ca ar fi vorba despre orice alta decizie, pe langa cea de schimbare de locuinta) = ABSURD si ABERANT.

Nu orice decizie, ci deciziile importante, cum ar fi cele referitoare la educatie, tratament medical, locuinta copilului sau administrarea bunurilor sale, ar trebui luate impreuna. In chestiunile zilnice si in situatii de urgenta parintele rezident ar trebui sa aiba dreptul de a actiona singur.

3. "parintele rezident va trebui sa apeleze" ... . De ce parintele rezident!? ORICARE dintre parinti ar trebui sa aiba dreptul sa apeleze la instanta de tutela. Nu stabilim din capul locului cine "ar trebui sa...". X-(. Mai cu seama ca si COPILUL are dreptul de a sesiza instanta de tulela, in anumite conditii.

4. Ultimul " si trebuie" m-a dat gata. Vorba colegei, instanta ar trebui sa-si vada de alte treburi acolo unde parinti se inteleg.

5. Pe-asta cu "aria de competenta" de unde o fi scos-o!? Din literatura americana!? Voi ati vazut asa ceva scris in Noul cod civil?

Incredibil, dar aici am comentat (un pic cam ca la piata obor, ce-i drept) doar O FRAZA din hotarare.

Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
romascanu, moderator
Daca l-ar fi interesat asa de mult copilul nu l-ar fi parasit cand avea 4 zile, nu mai spun ca a avut drept la vizita in acest weekend de la ora 14-16 si uite surpriza ca nu a venit.
Saptamana trecuta m-a sunat sa-mi spuna ca vine in 30 min ca sa vada copilul si nu a mai venit . Scuza-ma dar l-am lasat sa-si vada copilul cand doreste si fara acord judecatoresc , si uite ce-l doare de copil.
Iar el isi doreste ca eu sa-l anunt la orice schimbare de locuinta ca sa-mi monitorizeze viata mea nu a copilului,
promovati o noua actiune prin care solicitati exercitarea uatoritati parintesti exclusiv de catre dvs. pentru acest mortive. ca si colega de mai sus sunt si eu interesata ce instanta a dat o asemenea hotarare. de ce nu faceti apel?
Astept sa-mi vina hotararea prin posta si o sa fac recurs, avocata mea a solicitat de la bun inceput exercitarea exclusiv tutelara asupra minorului sa o am eu ca mama care are grija de copil si observ ca nu s-a luat in consideratie.
M-am judecat la tribunalul din Focsani jud Vrancea
Daca prin "a se lua in consideratie" intelegeti a vi se da dreptate, sigur, era cam dificil in conditiile in care nu am vazut motive reale, concrete, pentru exercitarea autoritatii parentale de un singur parinte.
Poate ne dati detalii.

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in comun Adrian37 Adrian37 Buna ziua as vrea sa stiu daca fosta mea sotie are dreptul sa plece de la domiciliu cu copilul pe o perioada nedeterminata , fara sa ma anunte. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)