avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dreptul la libera circulatie UE al unui cetatean turc ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dreptul la libera circulatie UE al unui cetatean turc cu permis de sedere in Romania

Buna ziua,
Avem situatia urmatoare: cetatean turc, venit la studii superioare la zi de lunga durata in Romania cu pasaport valabil si viza asteapta sa i se elibereze permis de sedere pentru studii (cel care se innoieste anual, din cate am inteles). Dupa ce va avea acest permis, are dreptul sa circule in scop turistic in alte state state din UE, fara sa aiba nevoie de viza din fiecare stat vizitat? Ne-am propus sa facem la vara un mic Eurotrip si vrem sa vedem daca merge si pentru el. Daca ati putea sa citati si normele pe care va bazati raspunsul, cu tot cu articole, v-as fi recunoscator.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:56, 28 Noiembrie 2011
Ei, acum am inteles de ce nu ne acorda intrarea in Spatiul Schengen si anume teama ca vom popula spatiul cu vizele acordate chipurile prea usor de autoritatile romane.:slap:
Oricum la nivel european au inceput sa se creeze centre comune de acordare a vizelor. La Chisinau este de exemplu la Ambasada maghiara centrul comun de acordare a vizelor.
La ambasada maghiara banuiesc ca este centrul comun de acordare a vizelor pentru Ungaria , nicidecum pentru Romania, nu? Sau este un consiliu format din mai multi membrii din diferite tari si suna adunarea la sedinta comuna de acordare a vizelor?.
La Centrul Comun de Vize puteţi să depuneţi actele pentru o viză Schengen pe termen scurt (A, C), în cazul în care doriţi să călătoriţi în Austria, Belgia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Luxemburg, Olanda, Slovacia, Slovenia, Suedia sau Ungaria, şi pentru viza de scurtă durată pentru Croaţia.

Procesarea vizei pentru aceste ţări va avea loc conform practicilor generale Schengen. Vizele emise la reprezentanţa Ungariei sînt echivalente cu vizele eliberate de ţara care este reprezentată. În cazul călătoriei în altă ţară decît cele enumerate mai sus, vă rugăm să vă adresaţi în mod direct la Ambasada ţării, pe care doriţi să o vizitaţi. Pentru a obţine informaţii mai detaliate despre ţara pe care doriţi să o vizitaţi vă rugăm să alegeţi drapelul respectiv:
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezıdent permıs de sedere brhns brhns sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara ... (vezi toată discuția)
Cetaten strain (non-ue) casatorit cu cetatean roman. strainul poate calatori fara viza in statele ue? alinasku alinasku Rog specificati daca un cetatean indian, casatorit cu un cetatean roman, avand si permis de sedere (pe urmatorii 5 ani) in Romania, poate calatori fara viza in ... (vezi toată discuția)
Viza in romania serady serady Buna ziua, As dorii sa stiu cum pot sa obtin o viza in Romania pentru un termen de 3 luni pentru o persoana rezidenta in China! Va multumesc! (vezi toată discuția)