avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare instalatie termoficare apartament pe timp de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare instalatie termoficare apartament pe timp de iarna

Buna ziua!
de curand am cumparat un apartament in Arad, pe care am inceput sa-l renovez avand in vedere ca se afla in stare deplorabila.
Deoarece sunt foarte vechi, nefiind schimbate niciodata de cand s-a construit blocul, intentionez sa schimb si calorifele si tevile de la sistemul intern de incazire, insa pentru acest lucru trebuie oprita pentru 1-2 ore caldura de pe intreaga coloana pe care se afla si apartamentul meu.
Mentionez ca este vorba de un bloc cu 10 etaje.
Am sunat presedinta scarii, pentru a o intreba cum trebuie procedat, insa aceasta m-a trimis sa vorbesc cu administratora, deoarece doar ea are cheile de la subsolul blocului.
Administratora mi-a spus ca "nu exista asa ceva", in sensul ca nu se poate vorbi despre schimbarea caloriferelor pe perioada iernii avand in vedere ca se furnizeaza deja caldura , si ca ea nu-si suma astfel de responsabilitati.
Mi-a spus ca trebuie sa ma descurc pe propria raspundere, sa obtin acordul vecinilor de pe intreaga coloana, sa-i anunt pe toti, etc. Practic s-a absolvit de orice raspundere.
Pana la urma nu stiu nici macar daca o sa-mi dea cheile sa putem patrunde la subsolul blocului.
Am incercat sa-i explic ca tevile sunt foarte vechi, si avand in vedere ca acum renovez intreagul apartament, tot acum trebuie sa fac si aceste modificari, pentru ca apoi ,dupa ce este renovat nu ma mai apuc sa sparg peretii ca sa schimb tevile de termoficare interne.
Din punctul meu de vedere , avand in vedere si ca doamna administrator este platita de locatarii scarii respective, nu cred ca se poate spala pe maini asa de usor de orice responsabilitate , fara sa te indrume macar cum ar trebui sa procedezi.
In plus nu ea ar trebui sa puna un anunt la scara , cum ca in ziua x, intre orele y si z va fi oprita caldura pentru revizii tehnice la unul din apartamente?!
O alta problema pe care o am cu doamna administrator este faptul ca banii adunati la fondul de rulment de la fostii proprietari au fost inapoiati acestora, lucru care conform legii am inteles ca este corect.
Nelamurirea mea este de ce doamna administrator imi cere acum sa returnez eu la fondul de rulment, intreaga suma pe care i-a inapoiat fostilor proprietari si sa continui apoi si sa platesc in continuare in fiecare luna cota parte ce -mi revine ?!
Sunt de acord sa achit din momentul in care am devenit proprietarul apartamentului cota parte ce-mi revine lunar la fondul de rulment, dar nu inteleg de ce trebuie sa pun la loc eu banii pe care ii adunase de la fostii proprietari, pentru perioada cand acestia au detinut apartamentul?
Este normal si legal ceea ce-mi cere doamna administrator?
Referitor la schimbarea caloriferelor in timp ce a inceput deja furnizarea caldurii, ma puteti indruma va rog, cum trebuie procedat, pentru ca totul sa fie facut legal?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 13:39, 13 Ianuarie 2013
Trebuie sa stiti ca daca ar fi sa va vedeti obligat sa platiti apa de la o golire de instalatie ar trebui sa va asteptati la o suma de aprox. 1500-2000 lei . Cei care calculeaza acea apa tratata au niste calcule deosebite.Odata un vecin de la noi pe scara a vrut sa faca ceva asemanator si dupa ce s-a interesat mai bine a renuntat.

Deaceea interesati-va bine ce costuri implica actiunea dvs., sigur o sa se trezeasca un vecin sa dea telefon la dispecerat ca el nu are caldura si sa vina o echipa de constatare la fata locului si sa va prinda cu instalatia golita.
Domnule @johnpescar, pana la proba contrarie, nu putem decat sa va credem pe cuvant!
Mi se pare neverosimil de mare suma, dar cum nu am un contraexemplu...
@john si silviu

nu numai cantitatea de apa este facturata de catre furnitorul de termoficare, ci energia pierduta prin aruncarea termic la canalizare, precum si energia consumata pentru revenirea la starea termodinamica din momentul deversarii.
un alt aspect care se ia in calcul la imputarea acestei proceduri este si faptul ca in instalatia de incalzire nu este apa obisnuita si un agent termic care are o anumita compozitie
silviu_n a scris:

Mi se pare neverosimil de mare suma, dar cum nu am un contraexemplu...

In conditiile in care,agentul termic existent in instalatie care se elimina pentru a putea permite scaderea nivelului coloanei sub nivelul apartamentului unde se executa interventia,nu poate fi aproximat ca si volum respectiv valoare de cost ,independent de aprecierea dvs referitor la "neverosomil de mare suma",acordati dreptul si furnizorului de servicii sa aprecieze si sa impuna la plata costuri care sa inglobeze apa rece+incalzire,
etc ,pentru recuperare parte din servicii...

Tariful mi se pare „neverosimil” de mare intrucat nu poate fi mai mare decat cel al apei calde de consum.
Aceasta, pe langa faptul ca inglobeaza aceeasi cantitate de energie termica (pentru a fi incalzita si pompata in instalatie), trebuie sa aiba, suplimentar, si calitati de potabilitate! Ceea ce nu este chiar simplu...

Raman la parerea mea, daca este reala suma avansata de dl johnpescar, atunci este exagerata.

Alte discuții în legătură

Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)
Montare centrala de apartament si taiere tevi de incalzire pe toata coloana dviorela dviorela Buna ziua, Am si eu urmatoarea nelamurire: in acest an eu impreuna cu toti vecinii de pe coloana mea am decis sa ne montam centrale termice si de comun acord ... (vezi toată discuția)