avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

invaliditate

Din cauza unei tumori la una din maini , sunt in imposibilitatea de a mai folosi aceasta mana la o capacitate foarte mica fata de perioada in care eram sanatos. Dupa mai multe operatii ,osul mainii este inlocuit cu un gen de proteza care permite folosirea ei la un grad foarte mic .Intrebarea este :pot fiincadrat la un grad de invaliditate si care ar fi " beneficiile " acestei incadrari ?Daca pot obtine acest "statut" care ar fi pasii de urmat ? Actualmente lucrez la un birou in cadrul unei firme de logistica !Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs ! O seara buna ! Adrian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 8 Octombrie 2008
a fost inregistrat ca accident de munca insa vinovat a fost declarat tot el, au declarat ca din neatentia lui s-a produs accidentul, nu din cauza lor care ii puneau pe oameni sa lucreze la aparate defecte cumparate de la second hand, care se intrerupeau din functiune si puteau prinde pe oricine era acolo. in fine a fost treaba cu aranjamente cu " autoritatile" ....
de aceea cred ca ii platesc acesti 400 ron , sa-i inchida gura. Dar legal si exact ce se mai poate face acum?
Daca decizia comisiei care a investigat accidentul a fost in defavoarea salariatului si nu a contestat-o in timp legal atunci nu se mai poate face nimic.
Nimic nu mai se poate face acum ....dupa 5 ani.
Imediat dupa decizia comisiei de investigare a accidentului de munca, trebuia sa se conteste procesul-verbal de cercetare a accidentului de munca. La vremea respectiva, era in vigoare Legea nr.90/1996, legea protectiei muncii, republicata in 2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie popescu mioara popescu mioara dupa 19 ani de munca,3ani de concediu fara plata si cu un diagnosticul carcinom cervical invaziv la ce tip de pensie am dreptul? (vezi toată discuția)
Pensie de boala dudulica2009 dudulica2009 Buna ziua! Am 54 de ani si fost operata de bila in urma cu 5 ani De asemenea, am guta. Ma pot pensiona medical? Cu multumiri pt. raspunsuri si sfaturi, Ana (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate magda guran magda guran As vrea sa stiu daca o persoana diagnosticata cu DEPRESIE BIPOLARA CU SINDROM MANIACAL are dreptul la pensia de invaliditate, care este documentatia necesara ... (vezi toată discuția)