avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VALABILITATE CONTRACT COLECTIV
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VALABILITATE CONTRACT COLECTIV

Buna ziua, m-am angajat de curand in Dpt.HR al unei companii in care seful meu sustine ca, Contractul colectiv la nivel national nu mai trebuie facut fiindca nu va mai fi valabil din 2012.
In acelasi timp am o prietena care lucreaza tot in HR la o alta companie si tocmai se pregateste sa-l adapteze companiei ei.
Care este realitatea, mai trebuie facut sau nu (stiu ca o conditie esentiala este aceea de a avea min.50 persoane in firma, dar aceasta este indeplinita...).
Multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: consilier juridic , utilizator 10:06, 30 Noiembrie 2011
Cred ca va referiti la CCM la nivel de Unitate, nu? CCM la nivel national nu mai exista si nu va mai exista.
Nu aveti obligativitatea de a incheia un Contract Colectiv de Munca la nivel de Unitate. Singura obligatie care revine angajatorului este aceea de a initia negocierea colectiva in cazul in care societatea are peste 21 de angajati - vedeti art. 236 Codul Muncii.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Perspective, utilizator
buna ziua !

Problema care se pune la nivelul unei societati comerciale cu mai mult de 20 de angajati este a obligativitatii negocierii unui ccm la nivel de unitate; la nivel national ,dupa modificarea legii 53/2003 prin legea 40/2011 nu mai poate fi vorba de contracte colective;nivelele noi sunt UNITATE si RAMURA;
Legea 62/2011 este sediul materiei;
Seful dvs. stie el ceva..... Asa ca incercati sa-i fiti pe plac....

cu stima
c.j. alexandru pop

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca la nivel de societate - este obligatoriu? curaj curaj O companie cu 500 angajati este obligata sa aiba contract colectiv la nivel de societate? Sau e optional? Daca respecta prevederile celui la nivel national mai ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca! LianaPin LianaPin Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti si mie daca orice angajator are obligatia de a implementa un contract colectiv de munca? Daca da trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Ccm danajuga64 danajuga64 daca unitatea la care lucrez nu are ccm si nici pe ramura ACTIVITATI DE SPECTACOLE, CULTURALE SI RECREATIVE nu exista ccm, dupa care ccm ar trebui sa ... (vezi toată discuția)