avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Brevet produs nou impregnare încãlþaminte
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Brevet produs nou impregnare încãlþaminte

Ce trebuie sa fac sa pot produce oficial si sa comercializez un produs nou pentru impregnare icaltaminte din piele? Am o reteta noua proprie.
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 19:20, 30 Noiembrie 2011
Intelegand ca acest produs de impregnare este nou , ca si reteta, probabil si componente, pentru a putea produce in conditii de exclusivitate /monopol, va recomand inainte de comercializare sa-l inregistrati ca brevet de inventie.
Daca considerati ca si metoda de fabricare a acestui produs poate avea elemnete de noutate, atunci puteti proteja prin acelasi brevet de inventie atat produsul, cat si metoda de realizare/ de fabricatie.
Trebuie insa sa faceti o cercetare documentara, minima, pentru a va evalua sansele de brevetare. Puteti apela la un consilier in proprietate industriala pentru ambele probleme.

Pana atunci insa, e bine sa pastrati confidentiala reteta respectiva.

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare reteta produse cosmetice handmade II67 II67 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se poate inregistra o reteta de produs cosmetic natural ( sapunuri, lotiuni, sampon, creme diverse). Este o diferenta ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor pentru retete culinare gabrielacat gabrielacat Bua ziua, ma confrunt cu o mica problema.Detin o pagina pe care postez retete culinare, adunate de pe alte site-uri(la acestea mentionez linkul de unde iau), ... (vezi toată discuția)
Brevet invenþie - cum trebuie sã procedez? ContSters64341 ContSters64341 Buna dimineata. Sunt persoana fizica si am conceput un produs care se va adresa clientilor la nivel global, acest produs este inovativ din multe puncte de ... (vezi toată discuția)