avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Auditor-studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Auditor-studii

Buna seara! Ce studii trebuie sa aibe un auditor?
Cel mai recent răspuns: Danna_Alina , utilizator 10:11, 2 Decembrie 2011
Danna_Alina a scris:

Buna seara! Ce studii trebuie sa aibe un auditor?


Ce fel de auditor? ... pot fi auditori financiari, auditori energetici , auditori de justitie ...
scuze .. financiar
In Romania, calitatea de auditor financiar si deptul de exercitare a profesiei se acorda de catre Camera Auditorilor Financiari (CAF).

CAF acorda aceasta calitate in baza art. 11 sau in baza art.12 din OUG 75 pe 1999, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru atribuirea acestei calitati conform articolului 11 candidatii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Acestea sunt diferite pentru persoanele fizice si cele juridice si trebuie indeplinite cumulativ.

Conditii aplicabile persoanelor fizice:
acestea trebuie sa fie licentiate ale unei facultati cu profil economic si/sau sa aiba minimum patru ani vechime in activitatea financiar-contabila sau sa aiba calitatea de expert contabil, respectiv de contabil autorizat cu studii superioare economice, si
• sa treaca testul de verificare a cunostintelor financiar-contabile, pentru accesul la stagiu, si;
• sa efectueze un stagiu de trei ani de practica in activitatea de audit financiar sub indrumarea unui auditor financiar activ, stagiul putand incepe numai dupa indeplinirea cumulativa a celor doua conditii de mai sus, si
• pe parcursul stagiului, persoanele fizice trebuie sa indeplineasca cerintele Codului privind conduita etica si profesionala in domeniul auditului financiar, si
• sa promoveze examenul de aptitudini profesionale specifice, in conditiile legii.

Regulile privind organizarea si desfasurarea testului de verificare a cunostintelor financiar-contabile pentru accesul la stagiu, precum si cele privind organizarea si desfasurarea examenului de aptitudini profesionale sunt emise si publicate de Camera Auditorilor Financiari.


Vedeti Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, cu modificarile si completarile ulterioare.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns ... s-ar putea contesta un auditor financiar intr-o institutie care nu indeplineste conditiile din lege? Are studii superioare si un curs de audit financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma consultanta si audit contravenientu contravenientu Buna ziua, As dori sa infiintez o firma de audit, ce se va axa pe audit operational, financiar si resurse umane. De asemenea, aceeasi firma as vrea sa ofere ... (vezi toată discuția)
Audit finaciar contabil baldovin_trandafira baldovin_trandafira Am fetita care a terminat CONTABILITATEA SI AUDITUL AFACERILOR LA Universitatea Ovidius din Constanta in iulie 2015 si as vrea sa stiu: 1 - Ca sa poata deveni ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie indeplinite pentru a presta servicii de contabilitate alexdeian alexdeian am absolvit facultatea de contabilitate si vreau sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a presta servicii de contabilitate - am fost la registrul ... (vezi toată discuția)