avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contracte bancare.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contracte bancare.

Buna ziua.Ca oricare am si eu un imprumut bancar.Pe baza contului mi s-a emis un card de cred pentru cazul in care depun mai mult in rata diferenta mi se va duce in acel card.Tot pe acest card am vrut sa imi intre si alocatia coplului.Acum urmeaza problema mea.Dupa o disputa ANAF mi s-a emis o poprire.Banca are dreptul sa-mi opreasca acea alocatie a copilului?Din cate am mai inteles eu prin "lume" n-ar avea dreptul si chiar ar fi un caz penal.Daca NU au dreptul ce e de facut?
PS: dupa cat timp poate banca rezilia un contract daca nu platesti ratele la zi?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: lovdreams , utilizator 18:07, 1 Decembrie 2011
Vedeti art. 409 cod proc. civ. alineatul ultim:
Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.
Mergeti la biroul juridic al bancii si solicitati sa se conformeze acestor prevederi legale.

Termenul in care Banca poate declara intreg creditul scadent este cuprins in interiorul contractului si difera de la banca la banca.
Cititi cu atentie contractul.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Nu am contractul la indemana ca nu-s acasa.Ajung abia saptamana viitoare.Totusi de curiozitate daca am intarziat ratele cu 60 de zile exista posibilitatea ca banca sa imi anuleze contractul si sa-mi ceara toti banii inapoi? ( chiar deca nu este o suma asa mare 700ron)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire banca dan197 dan197 Buna ziua. Am poprire in banca data de serviciul de impozite si taxe . Este posibil sa mi se opreasca suma din banca ? (vezi toată discuția)
Alocatie copil retinuta de banca SC 4 DREAMS SRL SC 4 DREAMS SRL primesc alocatia copilului pe un card de salariu inca de cand am nascut,intre timp am avut o descoperire de card pe acel cont si tot in perioada aceea am ramas ... (vezi toată discuția)
Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)