avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... iNFORMATII DESPRE ADERAREA POLITISTILOR LA FONDUL DE ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

iNFORMATII DESPRE ADERAREA POLITISTILOR LA FONDUL DE PENSII ADMINISTRATE PRIVAT

Atat politistii , jandarmii cat si Pompierii au aderat prin adeziuni scrise la fondul de pensii private BCR PENSII ,in perioada 01.10.2011-30.09.2011 ,dar marea majoritate au primit instiintare de la BCR ca nu figureaza in evidentele CNPAS .
-CE ESTE DE FACUT IN ASTFEL DE SITUATIE . SE INTOCMESC ALTE ADEZIUNI CU COPII DUPA ACTUL DE IDENTITATE SAU RAMAN VALABILE CELE INTOCMITE IN PERIOADA SUSMENTIONATA
Cel mai recent răspuns: mirelastc , utilizator 16:55, 1 Decembrie 2011
Conform OUG 85/2011, categoriile speciale care au fost incluse in sistemul unitar public de pensii, Legea 263/2010, cu exceptia celor care au identitatea protejata (o mica parte), sunt obligati sa adere la un fond de pensii administrat privat incepand cu data de 25 noiembrie 2011. Au la dispozitie 7 luni sa opteze pentru un fond dupa care vor fi distribuiti aleatoriu.
Doar ca in acest moment aceasta ordonananta vine putin in contradictoriu cu norma CSSPP care reglementa tocmai aceasta situatie a categoriilor speciale care nu figurau in sistemul public de pensii si implicit in registrul CNPP(fost CNPAS).
Rezulta ca trebuie sa mai asteptam niste reglementari de la CSSPP pentru a sti exact cum se va desfasura aceasta minicampanie de aderare a categoriilor speciale.
Actele de aderare semnate deja, cel mai probabil nu vor fi valabile intrucat in norma care ar fi trebuit sa intre in vigoare la 01.01.2012 se vorbeste despre modificarea formularului.
Catre sfarsitul acestei luni este posibil sa stim exact, printr-o informare oficiala, ce se va intampla. Sugestia: nu va nelinistiti si nici nu va grabiti sa semnati alte acte de aderare.
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reforma pilonul ii pensii private pentru anumite categorii de angajati! trandafir florina trandafir florina Care sunt categoriile de angajati care vor adera la pilonul II de pensii private incepand cu 2011 ? (vezi toată discuția)
Pilonul 2 pensii private dmarcel dmarcel Cum pot afla la ce fond de pensii am fost repartizat aleatoriu? (vezi toată discuția)
Pensie privata - pensie de stat bogdan76vlad bogdan76vlad Am 37 ani si incepand cu varsta de 32 ani am fost obligat sa fac o pensie privata. De mai poate trece de la pensia privata doar la cea de stat ( toti banii sa ... (vezi toată discuția)