avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La bugetari nu se platesc zilele nelucratoare,lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La bugetari nu se platesc zilele nelucratoare,lucrate

Daca intr-o luna sunt 160 ore (20 zile) lucratoare, si o persoana lucreaza 160 ore din care 24 ore lucrate sambata sau duminica si 8 ore lucrate intr-o sarbatoare legala, intrebare: Are dreptul la acordarea a 3+1 zile libere?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:35, 20 Decembrie 2011
Daca nu vi se platesc nu puteti fi obligata sa lucrati. Verificati daca nu cumva vi se aplica totusi ccm pe ramura sanitara, caz in care trebuie platite. In locurile in care prezenta angajatilor este absolut necasara aceste ore lucrate sambata si duminica se platesc.(sanatate vamesi penitenciare etc) Desi intr-adevar legea 284 spune altfel
Se pare ca face parte din programul normal de lucru ... citez : Dar nu sunt ore suplimentare, lucrul de sambata sau duminica intra in norma de lucru ....

evasinai a scris:

Nu lucrez in sanatate. Lucrez in invatamant. Sunt la o scoala speciala, pentru copii cu handicap, unde avem cantina, internat ( copii vin din 12 judete ale tarii) si stau interni,mai putin in vacantele scolare. Copii sunt supraveghetati non stop, si sambata si duminica, ca doar nu le putem spune nu mancati ca noi avem liber. :) Sunt cateva categorii de functii care trebuie sa vina si sambata si duminica in ture, cum le cade tura, dar pentru aceasta nu sunt platiti.


Daca invatamantul nu are o reglementare speciala precum sanatatea,unitatile de asistenta si ocrotire,sau un regulament intern in care sa se prevada un spor pt. orele astfel prestate,inseamna ca pt.s/d ,sarbatoarea legala in care ati lucrat pt. asigurarea continuitatii activitatii ,primiti libere in cursul saptamanii.
Astfel in situatia in care ati lucrat 32 de ore /luna in aceste conditii,ati primit in cursul lunii 4 zile libere(de regula cate 1 zi /saptamana liber) ,tocmai de aceea aveti realizat 128 ore lucrate l-v si 32 s/d,intr-o luna cu 20 zile lucratoare(160 ore).Adica,practic ,sunteti platita luna normala,dar in loc ca liberul sa fie s/d este in cursul saptamanii,si pt. asta nu mai primiti si spor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare didilinar didilinar Caz concret:sint asistenta medicala de laborator,norma mea este de 7 ore/zi,de luni pina vineri.De 2 ori pe luna,deoarece spitalul este unul de urgenta si nu ... (vezi toată discuția)
Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 14 zile cu 14 libere Anaj Anaj Buna ziua, va rog daca puteti sa ma sfatuiti in legatura cu calculul salariului pentru angajatii care lucreaza 14 zile cu 14 libere. Am obtinut aprobarea ... (vezi toată discuția)