Nu va contrazic pe principiu dar sigur exista posibilitatea ca proprietarii sa nu fie de acord, iar primaria care investeste banii in numele asociatiei sa nu aiba ce-ti face. Dc proiectul de reabilitare ar tine cont de parerea proprietarilor la momentul conceperii atunci nu mai poate fi contestat punctual. Altfel, e doar un proiect de principiu pe care primaria il comanda fara sa intrebe asociatia ce vrea exact. Mandatarea primariei de asociatie nu da dreptul primariei sa-ti intre in casa prin executantul desemnat de ea. (valabil si pentru fatada existenta daca ai avut proiect sau daca figura in pozele cu blocul inaintea reabilitarii). Din cate stiu eu, orice constructie mai veche de x ani se considera a fi autorizata si nu mai poate fi data jos cu forta. Si un balcon inchis cu geamuri de tramvai in anii '80 poate fi pastrat dc asa vrei si demonstrezi prin expertiza tehnica ca nu afectezi calitatea termoizolarii de la vecini.
alopici2005 a scris:
pt grilaje nu trebuie nici o autorizatie de constructie sau alte aberatii . cred ca s-a ajuns la situatia aberanta ca pt un lucru normal si simplu sa se ceara tot felul de hartii inutile . eu tot in sectorul 6 stau si presedintele m-a anuntat ca in curand va reabilita termic blocul prin acest program si ma obliga sa inchid balconul cu PVC+geam termopan . am citit si eu legea si nu specifica asta , iar blocul de la mama lui n-a avut nici un balcon inchis . si atunci cum ramane ?
dc nu vrei nu inchizi dar esti obligat sa-i lasi sa termoizoleze peretii din balcon. fiecare varianta are avantajele si dezavantajele ei. daca vei vedea doua blocuri apropiate, unul vechi reabilitat si unul nou vei vedea diferenta zdribitoare de aspect, primul inchis ca un spital, al doilea cu balcoane deschise spre lumina si orizont... unde ai alege sa stai?