avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura intoarcere la serviciu din concediu crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura intoarcere la serviciu din concediu crestere copil

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu pasii de urmat pentru a intra in posesia stimulentului in cazul intoarcerii la lucru inainte de implinirea celor 2 ani pentru cresterea copilului. Cand si unde trebuie sa ma adresez?
Care este procedura urmata de catre departamentul de resurse umane si care sunt actele care trebuie intocmite de catre mine dar si de inspectorul de resurse umane?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bubinubi , utilizator 23:57, 6 Decembrie 2011
1. Conform OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, in baza careia ati intrat in CCC, daca va reluati activitatea inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului veti putea beneficia de in simulent de 100 lei lunar pana ce copilul va implini 2 ani.

2. Stimulentul este platit tot de AJPS care v-a platit si indemniozatia pentru CCC pana la 2 ani.

3. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

4. Angajatorul va emite o decizie de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

5. Cu o copie dupa aceasta decizie va prezentati la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si veti completa acolo o cerere de suspendare a indemnizatiei pentru CCC si una de solicitare a stimulentului.

Cei de la AJPS va vor da si un model de adeverinta care trebuie completat de catre angajator.Mie mi-au cerut acea adeverinta cu stagiul de cotizare anterior nasterii copilului care e asemanatoare cu cea ptr acordarea indemnizatiei si decaizia de incetare a suspendarii contractului individual de munca.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din ccc in momentul de fata sunt in concediu pt cresterea copilului timp de 2 ani.as dori sa stiu daca ma pot intoarce mai repede la munca.adica atunci cand copilul va ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil inaintea implinirii copilului a varstei de 2 ani ServiciulmaltezTimisoara ServiciulmaltezTimisoara Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme cu care ma confrunt. Directorul executiv al asociatiei este in concediul pt cresterea copilului pana in data ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu ingrijire copil steluta9 steluta9 sunt cadru didactic si pana in noiembrie as fi in concediu de crestere al copilului.Eu vreau sa incep scoala,serviciul de la 1 septembrie.Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)