avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Modalitate calcul CAS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Modalitate calcul CAS

In decembrie 2010 am infiintat un PFA,iar in momentul cand am mers la CAS sa ma interesez ce si cum treb sa platesc mi-au comunicat in mai multe randuri ca e obligatoriu sa platesc pt intreg anul 2010,legea prevanzand ca daca s-au realiz venit pe anul acela voi plati pt intreg anul- e adevarat o suma mai mica pt 3 luni in care am avut somaj.
Este normal sa platesc tot2010???mie imi pare ABERANT! Acesta fiind si motivul pt care nu am platit nimic pana acum. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 18:56, 13 Decembrie 2011
Va referiti la contributia de asigurari sociale pentru pensie sau la contributia de sanatate?
CAS pentru pensie se plateste de la data infiintarii PFA. In cazul contributiei de sanatate, sunt cazuri, cand aceasta se datoreaza si din urma daca aceasta nu s-a platit!
Ma refer strict la contributie de SANATATE! CRED ca am fost destul de explicit.La ce cazuri va referiti, ce sa platesc din urma tot anul 2010 daca eu nu aveam PFA???(repet e infiintat in decemb. 2010).Se poate sa imi ofere cineva un raspuns clar ?
marius0023 a scris:

Ma refer strict la contributie de SANATATE! CRED ca am fost destul de explicit.La ce cazuri va referiti, ce sa platesc din urma tot anul 2010 daca eu nu aveam PFA???(repet e infiintat in decemb. 2010).Se poate sa imi ofere cineva un raspuns clar ?


CAS - contributii asigurari sociale care pot fi de sanatate / pensii, nu cred ca ai fost destul de explicit prin acel CAS.

Ai fost asigurat si ai avut perioade neacoperite tot ce se poate sa te puna sa acoperi perioadele in care nu ai fost asigurat chiar daca nu ai avut venituri, contributia datorata fiind raportata la venitul minim (600 RON sau cat a fost in 2010).
CAS = contributii asigurari sociale (pentru pensie):
CASS = contributii asigurari sociale pentru sanatate.
Eu credeam k cei ce dau solutii pe acest site cunosc exact prevederile legii.Acum dupa exprimarea " tot ce se poate sa te puna sa acoperi perioadele in care.." u stiu ce sa mai inteleg:)) Am scris mai sus ca in 2010 primele 3 luni am beneficiat de somaj.iar pana in decemb.nu am fost asigurat
Asadar pt a treia oara,cred,va intreb ESTE NORMAL SA MA PUNA SA PLATESC INTREG ANUL 2010 contributia la CASS?

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Plata contributiilor realplayer realplayer va rog sa imi spuneti cat trebuie sa platesc pe luna daca nu sunt angajat si vreau sa platesc direct la c.a.s ? cineva spune aca undeva la 33 de lei pe luna si ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor la pensii si sanatate dupa terminarea somajului, pfa doinadavidescu doinadavidescu Buna ziua ! Perioada de somaj platit a incetat si as dori sa platesc in continuare contributiile pt pensie si sanatate. Am un pfa inregistrat care din ... (vezi toată discuția)