avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

In urma procesului de divort,in 2004,s-a stabilit ca minora in varsta de 1 an si 9 luni sa-mi fie incredintata iar tatal sa plateasca pensie de intretinere de 600 ron,suma ce a fost specificata special de tata la momentul de atunci.De atunci ,pana in prezent,a avut copilul ori de cate ori a dorit,dar el nu a platit decat 1 an acumulat in toata acesta perioada.In aug.2011 m-a dat in judecata pentru micsorarea pensiei pentru ca,sustine el,nu mai are venituri si pentru stabilirea unui program de vizitare,ceea ce nu a facut-o in cadrul procesului de divort.Chiar daca are un imobil in comun cu mine care este compus in 4 proprietati si ar putea avea venituri din inchiriere,el inchiriaza la negru neavand nevoia de-a se angaja.In urma procesului de micsorare a pensiei,s-a admis cererea lui de-a se micsora cuantumul de la 600 ron la 167 ron si i-a admis toate pretentiile lui cu dreptul la programul de vizitare,mai mult ,m-a obligat pe mine sa platesc cheltuieli de judecata,el fiind reclamantul.
Va intreb,ce as putea face eu,mama ce-si creste copilul singura si fara nici un ajutor din partea tatalui ?Ce ma sfatuiti ?
Va multumesc .
Fostul sot are doar 19 % cota parte din apartamentul mamei lui (succesiune dupa tatal lui), si
nu are venituri salariale . Prima plangere am facut-o in aprilie 2011 si dosarul va merge in instanta , dar eu nu stiu ce sa fac? Sa merg pana nu se termina procesul si sa fac din nou plangere? Asta pt ca se spune ca se considera abandon de familie daca nu plateste 2 luni consecutiv ori el nu a platit de 3 ani si de la prima plangere au trecut 9 luni!,,,pana se va termina procesul cred ca va mai trece 1 an pt ca are dreptul la amanari si recursuri si apoi daca voi face plangere din nou si aia va sta pe la politie in jur de 10 luni,,,si astfel fiica mea va termina liceul. Si daca va urma vre-o facultate , situatia va fi aceeasi,,Nu inteleg insa un lucru...El va primi o condamnare cu suspendare si daca incepe sa plateasca va fi in regula , dar suma restanta trebuie sa o dea sau ea se va sterge? Trebuie sa mentionez ca el mai are o amenda penala in urma unui proces de fals (cu o banca).
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
kyrakyra_65, utilizator
Se pare ca acesti "buni tatici "urmeaza toti aceeasi reteta , cineva ii invata . Asa face si fostul sot, taticul fetieti noastre : nu a platit nimic pana acum fetitei , are vila in cea mai scumpa zona imobiliara a orasului, actuala sotie are 2 firme de constructii pe numele ei ,au 3 masini in curte pe firme iar el cica este intretinut :))))))))))))
Ce bine am ras si ce gluma buna ! stiti de ce? pentru ca la partajul nostru el spune ca el a facut tot si el a muncit si a facut casa , iar eu nu am facut nimic :) Acum el nu face nimic, poate "ia o pauza " ca o fi obosit :) ce poate fi mai amuzant de atat ?
Mai facem haz de necaz , altfel o luam razna, dar trebuie sa luptam pana la capat . pentru ca in situatia inversa ei nu ar ezita sa ne calce in picioare . De multe ori ma intreb de unde atata ura pentru mine , pentru noi, mamele in aceasta situatie . De unde ?
Din pacate nu exista decat variantele spuse de desirelia75 pe care o urmaresc pe forum si de mult se lupta cu acest fel de spete .

buterflies, utilizator
SI CUM E DESIRELIA75 ? daca plateste macar minimum pe economie lunar tot mai ia amenda penala sau "cu suspendare" ? adica ia condamnare cand i se consdidera reaua vointa nu ? cand nu trimite nimic copilului pe care-l are dimpreuna cu femeia care dintr-un motiv sau altul au decis sa se desparta nu-i asa ? sau cand "sortii" au vrut ...

Serios acum si fara insulte ok ? sunt si io curios .
de data asta te rog frumos , si vreau sa-mi raspunzi tu -doar tu .(ma rog daca cineva intervine tot frumos trebuie sa se exprime )
Inca o data fac apel la comportare frumoasa si cuvinte civilizate bine ?

Multumesc anticipat ,
@humphery
Nu inteleg de ce va revoltati, din moment ce nu traiti in tara, iar o contributie de 40 euro/luna nu va saraceste, tinand cont ca sunt destinati pruncului care va poarta numele si macar un curs pentru facultate poate cumpara din banii aceia.
Pe de alta parte, stiti foarte bine ca in Romania, parintii care nu contribuie la cresterea copilului si nu platesc in ciuda existentei unei hotarari judecatoresti, sunt iertati, chiar daca traiesc in lux.
Daca traiti in Germania, interesati-va cum se executa acolo hotararile judecatoresti.
Este interesant! Si fostul sot a pus o intimpinare la recalcularea pensiei pt fiica mea si a scris acolo ca bunurile *mele *au fost facute din veniturile lui exclusive! Oare cum de 8 ani il intretine actuala sotie iar bunurile *mele* (cumparate de mine inainte de casatorie si rate platite de mine dupa divort- ce am acum) sunt bunuri facute de el si lasate mie.Am avut apartament inainte de casatorie si este pe numele mamei mele.Culmea ca in casnicia noastra muncea si acum cum de sta acasa si este intretinut! Oare de ce nu a cerut partaj?Pt ca nu poate sa ceara ceva ce nu ii apartine si e pe numele altcuiva! Oricum procesul este pt pensie si nu are nici o legatura cu partajul ....Iar pensia de întreţinere este un drept al copilului şi nu un drept al părintelui care îl creşte.În consecinţă, acest drept nu este moral să fie inclus în eventualele negocieri privind împărţirea bunurilor din căsătorie(partaj) sau alte tipuri de înţelegeri, iar în cazul în care acestea există , produce efecte numai dacă va fi încuviinţată de instanţă.
kyrakyra_65, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara pentru copil Gabriel 34 Gabriel 34 Întrebarea mea e următoarea : dacă fosta soție sa recăsătorit mai este obligatoriu sa plătesc pensia alimentara copilului? Dacă nu care ar fi ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)