Martonze a scris:
Stimate domn tudorioan,
Mi se pare de-a dreptul ciudat modul Dvs. de abordare a problemei.
Citind pe forum necazurile mamelor care-si cresc singure copiii, fara aport material din partea tatilor, care-culmea!!!-mai toti sunt fara venituri, dar sunt plini de caldura sufleteasca pentru copii, dar si de energie pentru o partida de box cu mama copiilor, Dvs. invinuiti tot bietele femei care - iarasi culmea!!! - au mai toate venituri, unele chiar doua joburi, pe langa toate treburile casnice necesare asigurarii conditiilor optime pentru copiii din ingrijire.
Stiti mai bine ca mine ca trebuie demonstrata "reaua vointa" a celui "fara venituri", ceea ce este aproape imposibil; mai sunt cazuri in care se plateste o luna, una nu, ani de zile.
Dvs. acuzati femeia ca nu a luptat pentru dreptul copilului-lupta care necesita timp, bani, energie-dar eu intreb: TATAL acela, fara venituri, nu are OBLIGATIA legala de a-i da dreptul copilului sau?
Daca acel tata(sau mama) nu este in stare sa se achite de obligatii, atunci sa decada din drepturile parintesti si sa fie obligat sa ocoleasca la distanta de 1 km domiciliul copiilor , in plus sa i se interzica orice fel de contact cu minorii, fiindca daca nu ajuta, macar sa nu strice - exempu negativ pentru copii , care invata fie ca se poate trai fara a munci, fie ca legea poate fi ocolita,instigarea copiilor impotriva mamei, bunicilor, libertate marita fata de mama, oferirea unei alternative in cazul in care minorii nu vor sa asculte de mama.
@humphery
Sa va asumati locul pe care il aveti si care va este dat , si sa plecati capul pentru copiii vostri(nostri ) .. ??????????????????????????????????
Credeam ca suntem in secolul XXI:O
Stimate Martonze, eroare! Eu nu am acuzat pe nimeni, pur si simplu am exprimat un punct de vedere fata de ce a postat acea mama nefericita in final. Pana la urma era vorba de neplata pensiei de intretinere la care a fost obligat in favoarea minoruluui de catre parintele caruia nu i s-a incredintat acel copil. Aceasta fapta este sanctionata de legea penala fiind considerata abandon de familie, in acest sens parintele caruia i s-a incredintat copilul avand la indemana formularea unei plangeri prealabile de incepere a urmaririi penale fata de parintele rau voitor.
Ce vina are copilul daca tatal obligat la plata acelei pensii de intretinere nu munceste? Cand a conceput acel copil impreuna cu fosta sotie nu s-a gandit ca va avea o responsabilitate foarte mare insemnand printre altele si realizarea de castiguri pentru a asigura copilului sau, tot ce i-ar fi fost necesar pana la majorat si terminarea studiilor.
Chestia cu decaderea din drepturile parintesti nu este un lucru de facut foarte usor stimate Martonze, acest procedura este reglementata prin Legea nr.272/2004, daca doreati sa stiti...