avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lucrez in Sicilia de un an, in ce conditii pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lucrez in Sicilia de un an, in ce conditii pot beneficia de indemnizatia de somaj?

lucrez in sicilia de un an,dar in contractul meu figurez cu 24 ore pe saptamana.in ce conditii am dreptul la indemnizatia de somaj in momentul in care nu mai lucrez?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 11 Decembrie 2011
Unde va intereseaza sa beneficiati de ajutor de somaj?
In Sicilia?
Daca interesul dvs vizeaza eventual ajutor in Sicilia ,parcurgeti cu atentie contractul de munca acolo incheiat
Daca interesul dvs vizeaza eventual ajutor in Romania,nu veti putea beneficia ,pentru ca nu ati prestat activitate si nu ati achitat obligatii in tara
Indemnizaţia de şomaj cu cerinţe limitate se acordă lucrătorilor care nu pot demonstra că au plătit 52 de contribuţii săptămânale în ultimii 2 ani, dar care:
- anul anterior au lucrat cel puţin 78 de zile, fiind incluse zilele de sărbătoare şi zilele de absenţă de la locul de muncă indemnizate (concediu medical, concediu de maternitate etc.)
- sunt asiguraţi de cel puţin 2 ani şi pot demonstra că au plătit cel puţin o contribuţie săptămânală înaintea celor doi ani anteriori cererii.
Se acordă, de regulă, pentru un număr de zile egal cu cele lucrate efectiv în anul precedent, pentru o durată de maxim 180 de zile.

Indemnizaţia pde somaj nu se acordă lucrătorilor care îşi dau demisia. Aceasta se acordă numai în cazuri de concediere. De asemenea, se acordă în cazurile în care demisia poate fi justificată de neprimirea salariului, modificarea atribuţiilor etc.

Cererea pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj cu cerinţe limitate trebuie depusă la INPS (formularul DS21) până pe 31 martie a anului următor.
La cerere trebuie anexate: declaraţia (formularul DL 86/88 bis) a angajatorului pentru care a lucrat solicitantul în anul precedent şi solicitarea de reducere a impozitului, documente disponibile la oficiile INPS şi pe site-ul www.inps.it, la secţiunea „moduli”.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in italia slave silviu slave silviu buna ziua lucrez pentru o companie italiana 2 luni activ (muncesc si sunt platitor de toate taxele impuse de statul Italian) 2 luni stau acasa. in lunile in ... (vezi toată discuția)
Conditii beneficiere de somaj in italia lidia27 lidia27 Buna ziua, lucrez ca badanta in Italia si as dori sa stiu in ce conditii pot beneficia de somaj in cazul in care familia batranei pe care o ingrijesc momentan ... (vezi toată discuția)
Somaj in italia nedelcuvictoritza1990 nedelcuvictoritza1990 Buna ziua ! Sotul meu a lucrat prima oara in Italia in ianuarie 2011 pe o perioada de aproape 2 luni.Apoi a inceput sa lucreze in aprilie 2011 pana acum cu o ... (vezi toată discuția)