avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale import-export inre tarii UE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

import-export inre tarii UE

Doresc sa import din Romania catre UK produse alimentare si dulciuri.Sunt in Uk de ceva timp.Nu stiu care sunt pasii inceperii acestei mici afaceri , ma puteti ajuta va rog.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: kaliteea , utilizator 21:26, 9 Decembrie 2011
Luati legatura cu finantele de la sediul societatii si intrebati-i cum va puteti inscrie in Registrul operatorilor intracomunitari, Stiu ca va trebuie: Declaratie 095 in doua exemplare, xerox C.I. si cazier judiciar pentru toti asociatii firmei, indiferent ca sunt sau nu si administratori, si actele de infiintarare societate. Succes !
Multumesc pentru raspuns dar eu ma aflu in momentul de fata la stadiul de idee.Nu am facut nimic in acest sens.Nu ar trebui in prima faza sa-mi infiintez o societate comerciala?!Si unde ar fi indicat sa o fac aici(in Uk) sau in Romania?
Desigur ca infiintati o SC, oricum ambele tari sunt membre UE, deci nu e vorba de import -export ci despre achizitii si livrari intracomunitare. De aceea trebuie sa va inregistrati in registrul operatorilor intracomunitari. in Romania e destul de simplu si nu dureaza mult. am facut asta pentru societate pe actiuni. Gasiti toate informatiile pe net.
In Anglia nu cunosc, insa probabil gasiti informatiile la autoritatile echivalente celor de aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in roi mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua, apelez din nou la bunavointa d-stra de a ma indruma: ce acte sunt necesare pentru inscrierea unei SC in ROI si unde trebuiesc depuse acestea? Va ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari mihail56 mihail56 Aveti noutati in legatura cu inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari? Au aparut ordonanta guvernamentala si normele de aplicare? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar maryllou1957 maryllou1957 Sunt Munteanu Marcela Doina ll si as vrea sa intreb daca pentru II care nu au venit pana in prezent platesc TVA pentru produsele cumparate din exterior . Am ... (vezi toată discuția)