avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am iubit, am facut credit, i l-am dat, n-am nici o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am iubit, am facut credit, i l-am dat, n-am nici o garantie, m-a parasit... va rog ajutati-ma sa recuperez imprumutul!

#-oIn urma cu un an am facut un imprumut in banca de 40.000 euro pentru a ajuta femeia cu care urma sa ma casatoresc sa cumpere un apartament. Ea a facut credit pentru o parte din cat costa apartamentul iar eu pentru restul. Dupa ce si/a cumparat apartamentul, pe numele ei, ne/am despartit.
Am avut incredere in femeia iubita asa ca nu am facut nici un act de inapoiere a banilor. Am doar chitante prin care din contul meu i/am virat in contul ei diferite sume de bani. Nu cred ca am chitante pentru toata suma pe care i/am dat/o.
Acum ma poarta cu vorba iar eu platesc de un an de zile rate pentru un credit de care nu am beneficiat.
Am ajuns in pragul falimentului! Va rog din suflet ajutati/ma!
Am vreo sansa de a/mi recupera banii dati sau macar sa o oblig intr/un fel sa isi platesca ratele?
Ce pot face?
Revin cu precizarea ca eu am refinantat un credit ipotecar facut cu un an inainte pentru cumpararea unui teren. Mentionez ca atunci nu aveam nici o relatie cu aceasta femeie. Am achitat 10.000 euro creditul vechi iar surplusul de 30.000 euro i l/am dat ei pentru a o ajuta sa cumpere apartamentul pentru care demarase un credit ipotecar..
Ea facuse credit ipotecar pentru cumpararea apartamentului si nu ii ajungeau banii. Asa ca eu am ajutat/o cu 30.000 euro pentru a achita integral apartamentul pe care vroia sa il cumpere.
Asa ca ea a cumparat pe numele ei cu credit ipotecar un apartament, ipoteca fiind pe apartamentul in cauza dar eu am completat cu suma necesara achitarii integrale.
Amandoi avem credite ipotecare, eu pe teren iar ea pe apartament.
Daca aveti vreo solutie o astept cu nerabdare. Va multumesc anticipat.

Multumesc anticipat.#-o

Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2008
mirela.vaduva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana Tugui , Avocat 02:11, 14 Octombrie 2008
Cam ... da.

Trebuie sa recunosc ca speta asta are o plaja extrem de larga de solutii:

- de la: iubirea asta a fost o experienta! ...am platit ca s-o traiesc! (si sa-mi fie invatatura de minte mie si altora. Solutie in care partea optimsta, vorba unuia, suna cam asa: nu sunt bani mai bine intrebuintati decat aceia cu care m-a fraierit cineva: am cumparat minte)
- pana la posibilitatea de a va recupera suma pentru care aveti dovada virarii ei prin cont.
:hm: mai bine recuperezi imprumutata si ai rezolvat si problema imprumutului
Aveti ceva dovezi care va poate ajuta sa va recuperati banii.
Exista totusi o problema in ceea ce priveste calificarea din punct de vedere juridic a actului juridic care a stat la baza nasterii raportului juridic intre partile contractante.
Donatia ar putea fi considerata imorala si cred ca ati putea avea noroc din acest motiv.
E proces foarte dificil, desi nu pare.
Important este ca aveti sanse.

Acum cred ca va incepe partea cu ...:training:
A fost ultima noapte de dragoste si acum va incepe prima zi de razboi.
Se pare ca persoana de sex feminin a fost foarte priceputa sa isi atinga scopul.
Eu zic sa incercati sa deschideti procesul si poate cine stie...va impacati.B-)
Puteti plati un avocat doar ca sa deschida procesul si daca nu va impacati il veti continua.;)

avocat Claudiu Lascoschi
aditabora a scris:

:hm: mai bine recuperezi imprumutata si ai rezolvat si problema imprumutului


.... sau poate gaseste o alta iubita care nu urmareste statutul de "imprumuata".... ci isi doreste cu adevarat o familie..... si cand vine si "ala micu" :oops: rezolva si problema darului manual... :banned:

Credeti ca aceasta donatie ar putea fi interpretata ca imorala? El credea si spera ca relatia lor se va finaliza cu o casatorie, nu a urmarit continuarea si acceptarea unei stari de concubinaj !!??

In concluzie, desi v-ati ales si cu cateva comentarii mai hazlii, nu e o situatie prea amuzanta, asa ca nu e cazul sa asteptati sa vi se nasca primul copil sau sa ajungeti in situatia de a va declara in mod "oficial" falit.

Consultati cat mai urgent un avocat, relatati toate aspectele, prezentati toate probele... si cine stie??? ... poate se vor putea gasi si alte solutii.

Nu sunt specialista in drept penal, dar poate sunt elemente nerelatate de dvs care pot incadra fapta ei ca fiind o fapta penala... ma gandesc la infractiunea de inselaciune. (:O desi nu cred ca sunt mari sanse!!)

Sau a existat intre dvs o conventie privind folosinta acelui apartament... pentru ca banuiesc, ca din moment ce nu ati avut pretentii sa dobanditi un drept de proprietate asupra apartamentului, dar aveati planuri de casatorie, s-ar putea sa fi stabilit si diverse alte aspecte in momentul in care i-ati dat banii, cum ar fi de ex. cele privitoare la abitatia dvs:love1:, care l-ar putea ajuta pe avocatul dvs sa gaseasca o solutie.

Va doresc mult succes si mai ales sa va gasiti puterea interioara de a infrunta pe plan juridic pe cea pentru care altadata ati fost capabil sa uitati de propriul dvs interes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sultei prin credit ipotecar? kdoina2007 kdoina2007 In cazul unei sentinte de partaj cu plata sultei, daca nu am banii si va trebui sa ma imprumut de la banca, aceasta va acorda creditul? Daca nu, ce metoda ar ... (vezi toată discuția)
Probe recunoscute in procesul de partaj peters peters Bun gasit tuturor !!! urmand a initia un proces de partaj, as avea nevoie de la dvs. de cateva informatii preliminare. obiectul partajului este un apartament ... (vezi toată discuția)
Probleme....... alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o mare, mare problema.. Va rog frumos, ajutati-ma cu niste sfaturi,,,pt ca sunt lucruri care ma depasesc.. In anul 2000, matusa X a ... (vezi toată discuția)