avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procent parte comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procent parte comuna

Buna ziua, doresc sa stiu daca cunoste cineva ce procent se ia in calcul la partile comune, adica cat la % din valoarea facturii unei scari revine celor debransati total(cu CT).
Am solicitat acest lucru firmei X care face calculul ptr. cei cu repartitoare si nu am primit un raspuns edificator.
Multumesc
PS anul trecut a fost de 30% si 50% dar anul acesta nu am reusit sa aflu.
Cel mai recent răspuns: cotelino , utilizator 17:15, 13 Decembrie 2011
nu exista radiatoare in spatiile comune, blocul are 4 nivele si candva la una din intrari exista la fiecare scara cate un calorifer dar le-au luay(furat) [EDIT]pana sa montam interfoane la fiecare scara....deci nu mai sunt decat tevile verticale acolo unde mai sunt...
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
elga50, moderator
Spatii comune sunt si uscatoarele unde probabil [EDIT] nu au avut cum sa fure de pe acolo . Ati verificat in uscator daca sunt sau nu pe pozitie radiatoarele?.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
elga50, moderator
Consumul comun se repartizeaza proportional cu cota parte de proprietate indiviza care îi revine fiecarui proprietar;
Consumul comun reprezinta caldura cedata de instalatiile de încalzire din spatiile comune (casa scarii, culoare, spalatorii, uscatorii, subsol, holuri si altele asemenea) caldura de care beneficiaza indirect toti proprietarii din condominiu, indiferent daca acestia au sau nu apartamentele racordate la sistemul centralizat, întrucât spatiile comune se învecineaza cu toate apartamentele din condominiu.
(acelasi act normativ citat anterior)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri agent termic migota migota Locuiesc intr-un imobil racordat la sistem centralizat caldura RADET - fara contorizare, adica fara repartitoare de caladura. In bloc sunt 6apartamente ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)