avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amplasarea radarelor mobile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amplasarea radarelor mobile

Buna seara
Imi poate spune cineva ce obligatii trebuie sa respecte politia rutiera la amplasarea radarelor mobile? Mai exact au voie sa efectueze pande amplasand masina pe sensul invers de mers (incercati sa faceti un exercitiu de imaginatie in care ruland pe drumul public sa intalnesti masina politiei pe acelasi pe care circulati dar poztia acesteia este ca si cum avine din directia opusa - altfel spus, stationata pe interzis cu atat mai mult cu cat in zona exista si linie continua) pt ai sanctiona pe cei care din acest punct de vedere circula regulamentar?
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: victor.tudor , utilizator 20:36, 12 Decembrie 2011
victor.tudor a scris:

E culpa mea asta e clar, dar pot fi sanctionat de un echipaj care la randu-i a incalcat legea? pot invoca in instanta in vederea anularii PV faptul ca echipajul a incalcat legea?


Nu constientizati diferenta majora intre dvs ca simplu participant la trafic si autoritatea care detine controlul asupra traficului si respectarii normelor pe drumurile publice
Concret ,politia poate constata si consemna incalcari ale normelor in vigoare referitoare la circulatia pe drumurile publice pentru ca reprezinta autoritatea in drept dispusa si care poate prezenta probe ...mai mult sau mai putin reale,legale...
Dar dvs ca simplu participant la trafic ,care mai si recunoasteti ca "e culpa mea ",in ce calitate ridicati pretentia ca "echipajul de politie a incalcat legea "? Cum probati afirmatia?
Din ce scrieti dumneavoastra ar trebui retinut faptul ca politia are dreptul sa incalce legea pe care pretind ca o apara ori constitutia Romaniei spune clar ca nimeni nu e mai presus de lege, in cazul de fata nici eu dar nici politistii care efectuau panda. Pentru ca dumnealor sa aiba acest drept legal, normal ar fi trebuit reglementata aceasta exceptie in legislatia rutiera asa cum e reglementat si dreptul de efectua depasiri (chiar si pe interzis) atunci cand sunt in misiune, dar pt asta trebuie sa aiba girofarurile pornite. Apropo, sunteti politista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila. o mai pot ataca? valeriandinu valeriandinu Am fost inregistrat de radarul politiei, cu viteza peste cea legala, la intrarea intr-o localitate, dupa coborarea unei pante si efectuarea unei depasiri ... (vezi toată discuția)
Legalitatea unui aparat radar intr-o anumita zona wxa wxa Buna seara, Ma confrunt si eu cu o problema: Acum cateva luni ma indreptam cu sotia mea spre Pascani/Iasi. In Comuna(cred) Motca(noi fiind din Brasov), la ... (vezi toată discuția)
Are voie politia sa stationeze in loc interzis? cyan cyan are voie politia sa stationeze in loc interzis pe trotuar sau pe partea carosabila, chiar daca se afla in \"misiune\"? excludem cazul in care investigheaza un ... (vezi toată discuția)