avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Atribuþiile DGASP
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Atribuþiile DGASP

Am făcut o sesizare la DGASP, mai precis la Direcţia pentru protecţia şi promovarea drepturilor copiilor, reclamând că, după ce am pierdut custodia, eu şi copiii suntem împiedicaţi să ne vedem şi să vorbim la telefon. Că încă din mai se judecă un banal drept la vizită şi că, în lipsa acestuia, nu pot comunica cu cei mici. Precizam că am avut un drept de vizită provizoriu care mi-a fost încălcat.
Rezultatele pe care o comisie multidisciplinară le-a întreprins, se concretizează în programul copiilor de la grădiniţă, îmi dă detalii despre stare de sănătate a copiilor şi-mi arată că, aşa cum declară tatăl, copiilor nu le este îngrădit dreptul de a "menţine legătura cu totţi membrii familiei".
Aş dori să ştiu, dacă aceste de anchete se bazează şi pe altceva decât pe declaraţiile părţii intervievate şi de ce, ce a declarat el e mai credibil decât ce am afirmat eu.
Eu am trimis biletele de tren care dovedesc prezenţa mea în oraş, procese verbale cu martori, întocmite la aproape fiecare vizită pe care am încercat să o fac copiilor. Am depus chiar şi decizia judecâtorească prin care mi se acorda dreptul de vizită temporar de care pomeneam, în care se preciza clar că mama e împiedicată să aibă legături fireşti cu copiii.
Nu înţeleg în ce a costat acheta asta, de fapt ... Drepturile copilului sunt încălcate doar dacă acesta e pus în pericol de moarte? Cum trebuie să îşi indeplinească acest departament obligaţiile şi, mai ales, care sunt acestea?

Altfel, există un for superior căruia mă pot adresa cu o contestaţie?
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
lara12, utilizator
Cel mai recent răspuns: lonita , utilizator 15:44, 12 Aprilie 2012
lara12 a scris:

nu pot. aştept de trei săptămâni decizia dar încă nu mi-a fost comunicată. probabil va sosi la limta legală, ca de obicei.

ştiu că a pierdut apelul conform informaţiilor de pe just.ro

Mergeti si faceti cerere de urgentare a redactarii, eu am asteptat cca 2 luni si nu am primit nimic, cand m-am dus la tribunal nici macar nu redactasera decizia. Dupa ce am facut cerere am primit-o in cca 2 sapt.

Hotararea e recomandat sa o legalizati si investiti, acest lucru de face la judecatoria unde s-a judecat fondul. Va trebui sa cereti deci sa returneze dosarul acolo.

nu mi-am văzut copiii de un an. cred că este destul pentru stabilirea abuzului. probez prezenţa mea in orasul de resedintă a copiilor cu biletele de tren. si cu martori. mai mult, locuiesc foarte departe, prezenta mea in orasul acela nu se poate explica decat prin dorinta de a-mi vedea copiii.
am depus copiile biletelor de tren şi declaraţiile martorilor, la sesizarea făcută către DGASP.

Este evident abuzul, trebuie doar sa faceti plangeri repetate la DGASPC, nu-i lasati asa dupa cum vor ei. Pana la urma se vor pune in miscare.
Martonze a scris:

Ionita,
N-am inteles totusi, considerati ca este prea mica frecventa intalnirilor?

Dumneavoastra considerati ca este prea mare frecventa intalnirilor? Ma intreb daca chiar cititi cu atentie ce a scris lara12 aici.
Citez: "nu mi-am văzut copiii de un an."
Ce parere aveti despre aceasta afirmatie?

Hm, cred că era vorba despre o decizie judecătoarească în care să se delimizeze un abuz de un accident, de exemplu.
Dacă un judecător ar fi spus clar "E ABUZ când unui copil i se interzice legătura cu parintele timp de 10 zile" ar fi mai greu pentru cei de la protectia copilui să se sustraga unei anchete serioase.
Altfel, eu spun că nu i-am văzut de un an, el declara ca nu am venit să-i văd iar cei de la DGASP presati probabil de greutatea numelui celui pe care-l reclam eu, pot spune foarte uşor că nu e vorba de niciun abuz.
Oricum, e dificil să vezi un copil lăfăindu-se în lux şi să decizi că e în vreun pericol iminent care să-ţi justifice reacţia imediată. Traumele pe care le indura copiii mei sunt greu măsurabile iar pericolul, doamne iartă-mă, poate-i doar în mintea mea.
In concluzie, viaţa copiilor nu e ameninţată. Ei doar ştiu că mama i-a părăsit şi declară la grădiniţă că nu mai au mamă. Îţi trebuie o solidă pregătire psihologică şi o mare disponibilitatea ca să realizezi natura abuzului despre care discutăm aici.
Credeti-ma ca veti reusi foarte usor sa realizati natura abuzului de care vorbim pe masura ce timpul va trece si veti relua legatura cu copii. Scopul tatalui este de a-i indeparta de dvs si tare ma tem ca poate merge si mai departe cu unele actiuni; cu timpul asta se va rasfrange involuntar asupra copiilor. Veti intelege atunci ca pericolul care spuneti acum ca poate e doar in mintea dvs este mai real decat pare.

O zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. ce pot face dacă fosta soție refuza sa îmi dea copilul ... Alexandru 112 Alexandru 112 Divorț. Ce pot face dacă fosta soție refuza sa îmi dea copilul la telefon.?dosarul e pe rol dar încă nu sa dat primul termen? Sunt disperat. Nu știu ... (vezi toată discuția)
Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari privind domiciliul copilului MIHAELA333 MIHAELA333 Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat.Am divortat la notar,apoi am introdus un ordin de protectie in instanta,printre ce am cerut eu acolo nu ... (vezi toată discuția)