avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

SPETA :
In anul 2004, X primeste o condamnare de 5 ani cu suspendare pentru furt calificat. Din septembrie 2004 si pana in prezent nu a mai fost inculpat sau invinuit.In ce conditii poate fi ceruta reabilitarea si care sunt formele sub care poate fi ceruta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:27, 15 Decembrie 2011
In cazul dv, se cere in forma scrisa, privind reabilitarea judecatoreasca, din datele spetei rezulta ca de la ramanerea definitiva si pana in prezent au trecut mai bine de 7 ani, astfel ca termenul este implinit, 5+2, insa aceasta este numai una din conditii pe care trebuie sa le indeplineasca petentul. Vezi 133 - 138 C.pen.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
ContSters213050, utilizator
fi mai explicita, nu se poate aplica o pedeapsa de 5 ani inchisoare cu suspendare, poate pedeapsa plus termenul de incercare este de 5 ani, asta este altceva, iar in aceasta situatie termenul de reabilitare incepe sa curga de la data la care se socoteste executata pedeapsa principala si anume dupa ce se considera implinita pedeapsa fara termenul de incercare si, trebuie sa fie de 4 ani plus jumatate din durata pedepsei principale la care a fost condamnat.
cererea se adreseaza instantei
De ce esti uimit?Instantele din Romania sunt unice pentru sentintele date, Si pe mine m a mirat.Este vorba despre un vecin.Si pe el l a mirat sentinta la acea data insa s aresemnat si nu a mai facut recurs.
Va multumesc
nu este vorba de mirare sau altceva. instantele din ramania pot aplica art.81 C,pen doar in cazul unor pedepse de pana la maxim 3 ani cand este vorba de o singura fapta sau de maxim 2 ani in caz de concurs de infractiuni.
este posibil ca dispozitivul sentintei sa spuna ceva de genul,,,,,condamna pe inculpatul ,,,,x,,,,in baza art,,,,,,c.pen. la o pedeapsa de ,,,,,,ani(luni), in baza art. dispune in sarcina inculpatului x,,,, un teremen de incercare de ,,,,,,,,ani()luni,,,,, iar in temeiul art. 81 c.pen dispune suspendarea conditionata a pedepsei,,,,,si atrage atentia inculpatului sa respecte dispozitiile art.,,,,,,,,,,,,privid revocarea suspendarii conditionate.........
trebuie citita cu atentie sentinta sunt nelamuriri in ceea ce priveste cuantumul pedepsei principale....................................................
Fiind condamnare cu suspendare ar fi trebuit, ca in urma intervenirii reabilitarii de drept, sa nu mai figureze condamnarea in cazier.
Eu spun sa mergeti la caziere mai intai si sa solicitati unul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabiltare felicia-rodica felicia-rodica O persoana a primit 6 luni de inchisoare.Citez:\"In baza art.71 C.pen.interzice inculpatului drepturile prevazute de art.64 lit.a teza a II-a si b C.pen.pe ... (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Conducere fara permis - pedeapsa, antecedente fr3ya20 fr3ya20 ce pedeapsa primeste o persoana prinsa conducand un autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere? a avut in 2000 o pedeapsa cu suspendare,nu a ... (vezi toată discuția)