Sunt insarcinata in 10 saptamani si urmeaza sa anunt la locul de munca acest fapt. Problema este ca firma este din alt oras, nu avem registru de intrari, corespondenta se face prin intermediul email-ului si nu stu cum sa obtin acel nr de inregistrare pentru a putea face dovada instiintarii angajatorului.Vreau sa stiu daca este si o alta metoda prin care se poate anunta angajatorul ,ca sa am o dovada. Precizez ca vreau sa fiu acoperit a din acest punct de vedere deoarece am fost avertizata ca vor face in asa fel sa fiu data afara.
Va multumesc si astept raspuns.
Buna ziua. Mi-am instiintat angajatorul asa cum m-ati indrumat si anume printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire si valoare declarata.
Acum am o alta problema cu ei si anume le-am solicitat o schimbare de program deoarece trebuie sa lucrez cate 2 zile consecutiv cate 12 ore si i-am rugat sa mi se modifice programul sa lucrez cate 8 ore pe zi. Ca raspuns mi-au spus sa le trimit Raport de evaluare privind protectia maternitatii la locul de munca elaborat de medicul de medicina a muncii.Intrebarea mea este cine trebuie sa anunte medicina muncii si ince consta acest raport. Va multumesc.
Art. 7 din OUG nr.96/2003 :
(1)În termen de 10 zile lucratoare de la data la care angajatorul a fost anuntat în scris de catre o salariata ca se afla în una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligatia sa înstiinteze medicul de medicina muncii, precum si inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza îsi desfasoara activitatea.
(2)De la data primirii înstiintarii medicul de medicina muncii si inspectoratul teritorial de munca vor verifica conditiile de munca ale salariatei la termenele si în conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.