avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariala ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariala ...

Sunt angajat la un bar select din craiova ... am lucrat 2 luni , am vazut ca nu imi da salariul si am plecat acum cateva zile , mentionez ca am vb cu sefii si le-am zis ca plec , ei suparati ca am plecat acum nu vor sa imi mai dea salariul ce pot sa fac?

mentionez : contractul e facut pe 2 ore pe zi 7/7 si salariul 200 ron ... ziceau ei ca sa nu plateasca la stat bani multi ... dar salariul propus era de 800 ron

eu am lucrat de pe 10 octombrie pana pe 10 decembrie de la ora 8.00 pana la ora 03.00 din 2 in 2 zile.

am inteles cu ITM , ca fac o sesizare si atat, sesizarea in ce consta? ii obliga pe ei sa imi plateasca salariu? sau daca fac sesizare azi dupa cate zile se sesizeaza ITM ? cat timp dureaza verificarile care le fac cei de la ITM ?

ce pot sa fac ?
:(
Cel mai recent răspuns: Combei , utilizator 12:30, 19 Decembrie 2011
adica? mai pe romaneste ca eu nu ma pricep la avocatura sau juridic ... nu sunt obisnuit cu astfel de termeni :)

multumesc anticipat oricum!!
Combei a scris:

in consecinta nu prea am ce face ... am muncit 2 luni degeaba ?

itm se sesizeaza si cam atat ... banii pot sa nu ii primesc si dupa sesizare ... amenta care o poate lua firma ce valoare are?


In cazul in care veti sesiza ITM-ul printre masurile pe care acestia le pot dispune se afla si aceea de "corectare" a contractului de munca din contract cu timp partial in cel cu norma intreaga ( daca, evident cu ajutorul dvs ar putea gasi probe suficiente in acest sens), ca atare in instanta veti putea solicita plata integrala a salariilor restante. De asemenea ca urmare a sesizarii dvs ITM-ul, in baza verificarilor si a protocoalelor existente intre institutii, are obligatia de a informa ANAF cu privire la sustragerea de la plata contributiilor de catre angajatorul in cauza.
Deci chiar daca nu va veti recupera banii in urma sesizarii ITM, actele si masurile dispuse de catre acestia v-ar putea fi utile in instanta ulterior, pentru ca in cazul in care in sesizarea dvs. va veti face cunoscute si datele de identificare, institutia are obligatia sa va raspunda in termen de 30 de zile de la primirea acesteia .
si in sesizarea catre ITM ce ar trebui sa scriu in spatiul pentru sesizare ?

cam tot ce v`am comunicat si dumneavoastra aici? cu salariu , orele de munca , ca nu bat pe casa de marcat , ca nu dau bon ? cu privire la contract , ca il fac mai ""prost"" adica mic facut ca plata pentru a nu datora statului bani ...

ceva modificari?
itm se sesizeaza si cam atat ... banii pot sa nu ii primesc si dupa sesizare ...

Asa este. Interesul dv. consta in recuperarea drepturilor salariala. Asta inseamna ca trebuie sa va adresati, fara alte ocolisuri, instantei de judecata.
Pentru pneagu,
Nu este vorba de nici un ocolis, poate foarte bine in acelasi timp sa le faca pe ambele. Pana la primul termen de judecata va avea la indemana si raspunsul ITM la reclamatie, care in cazul in care se confirma cele aratate, nu poate decat sa-l ajute sa obtina drepturile salariale integral...

Alte discuții în legătură

Abuzuri angajatori arakys arakys Va salut! Doresc sa-mi spuneti ce amenzi se dau pentru urmatoarele abuzuri si eventual care sunt legile care stabilesc cuantumul amendei. Multumesc anticipat! ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni itm Monica H. Monica H. in cazul in care , in urma unui control, ITM ul constata intarzieri salariale de 1-2 luni, ce sanctiuni pot aplica??? Va multumesc (vezi toată discuția)