avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doresc sa dau in judecata angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doresc sa dau in judecata angajatorul

In perioada 29.08.2007 - 1.11.2011,am lucrat ca agent de marketing la Allianz-Tiriac pensii private,iar in perioada 1.06.2011 - 15.10.2011 am incheiat 215 adeziuni pilonul II, in numele Allianz-Tiriac,din care am primit comisionul aferent doar pentru 15 adeziuni.
In cursul lunii octombrie am fost informat ca cei de la Allianz vor rezilia unilateral contractele tuturor agentilor de marketing pilonul II,ca apoi sa aflu ca nici nu mai vor sa imi mai plateasca comisionul pentru cele 200 adeziuni pilonul II ramase necomisionate.
Acum vreau sa recuperez in instanta suma de bani ramasa neachitata,in mod ilegal de catre cei de la Allianz..
Imi poate spune cineva ce sanse de castig as avea daca i-as da in judecata ?
Mentionez ca agentii de marketing nu au avut incheiat un contract individual de munca,ci un contract de colaborare,din care eu castigam un comision din adeziunile incheiate.
Cel mai recent răspuns: adriangl86 , utilizator 19:44, 16 Decembrie 2011
Voi face demersurile necesare pentru a-mi recupera banii si implicit voi achita toate taxele aferente,nu ar fi asta o problema.
Am inteles ca nu este un litigiu de munca,se poate sa fi incadrat gresit intrebarea mea pe acest forum.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
adriangl86, utilizator
In acea notificare este vorba ca nu se mai datoreaza sume cu titlu de comision de la data incetarii contractului de mandat ... prin urmare, nu se face nicio referire la restante , ci se refera doar pentru viitor ...parerea mea.

:offtopic:
Nu mai postati mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).
Este o incalcare a Regulamnetului de postare pe Forum.
Inteleg ca in urma solicitarii dvs.ati primit raspunsul:
"Societatea nu mai datoreaza sume cu titlu de comision de la data incetarii contractului. Mentionam ca incetarea contractului a produs efecte juridice incepand cu 01.11.2011." Daca suma la care faceti referire este in interiorul acestui termen,atunci mai insitati,dupa cum spuneanu si consilierii care v/au raspuns,trebuie sa va adresati instantei civile,doar ca trebuie sa aveti in vedere faptul ca o sa platiti o taxa de timbru.

Da,asa este se refera la sume ce trebuiesc achitate dupa data de 1.11.2011,deoarece adeziunile pilonul II sunt validate de catre CNPAS si abia dupa validare cei de la allianz imi vireaza comisionul. Iar comisionul pentru cele 200 de adeziuni se achita esalonat,in ordinea in care sunt validata adeziunile. Spre exemplu pot fi validate cate 50 de adeziuni lunar,in acest caz eu incasand comisionul integral in 4 luni,doar ca in aceasta situatie,nu voi mai incasa nimic,deoarece validarile pentru cele 200 adeziuni s-au facut si se fac dupa data de 1.11.
Voi plati taxa de timbru care probabil va fi in jur de 1000-1200 lei.
Pot cere despagubiri suplimentare in cazul in care as castiga procesul civil ?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
adriangl86, utilizator
adriangl86 a scris:

Si daca nu am avut contract de munca,ci un contract de colaborare inseamna ca cei de la Allianz isi pot permite sa faca orice doresc,fara sa ii poata trage nimeni la raspundere?
Cei de la Allianz imi datoreaza aproximativ 20 000 lei,iar eu prin munca mea le-am adus lor niste venituri.
Unde este dreptatea daca ei pot scapa,fara sa-mi plateasca nimic ?

De scapat nu scapa, dar va trebui sa finalizati procesul...
Daca aveti dreptate si probe nu puteti pierde daca va judecati...
Poate ca daca ar vedea ca ar merge sa discute un avocat cu ei ar putea intelege ca daca se judeca vor pierde.In Romania se mizeaza foarte mult pe faptul ca oamenii nu se judeca...
Concluzia ar fi aceea ca ar trebui sa inteleaga ca va veti judeca cu ei...

Alte discuții în legătură

Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensie in cazul cic virginia17 virginia17 Buna seara, Sunt in concediu de ingrijire a copilului din iulie 2010. Am observat ca din septembrie, cei la care am facut optiunea de virare a 2% din ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie, asigurarea pad xenia_mn xenia_mn In 2009 mi am cumparat un apartament , l am asigurat prin Allianz Tiriac; , cand mi au cerut sa fac si asigurare PAD am facut ! Tot la Allianz Tiriac am ... (vezi toată discuția)