avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza indemnizatia CO?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza indemnizatia CO?

Buna seara,
Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti, cum se calculeaza indemnizatia concediului de odihna in situatia in care angajatul nu are un an vehime intr-o societate, dar salariul a suferit mai multe modificari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 17 Decembrie 2011
Indemnizaţia de concediu de odihnã reprezintã media zilnicã a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicatã cu numãrul de zile de concediu, potrivit dispozitiilor Codului Muncii .

Prin urmare, ea se va calcula in functie de salariile avute in perioada septembrie - noiembre si nu in functie de salariul stabilit in decembrie ....

Daca nu ati semnat niciun act de modificare a salariului si a timpului de munca, atunci angajatorul dvs nu are cum sa micsoreze salariul si sa modifice timpul de munca unilateral .. ceea ce face el este nelegal ...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concedii alexyn alexyn buna ziua, care este valoarea concediului de odihna de 21 zile si al concediului medical de 14 zile al unui angajat cu salariul minim pe economie. am inteles ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu odihna gh3gh1 gh3gh1 Un salariat are tot anul 2013 un salar de 800 lei. In anul 2014 are stabilit un salariu de 900 lei. Salariatul cere in februarie 2014, 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)