avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Conexare dosare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Conexare dosare executare silita

Incerc de doua zile si nu reusesc sa gasesc dispozitia legala(pe care cred am citit-o acum cateva luni) conform careia dosarul de executare silita al executorului bancar/ifn privind un anumit bun sau bunuri se conexeaza intotdeauna la dosarul de executare silita al executorului judecatoresc cu privire la acelasi bun/bunuri, indiferent care dintre cele doua organe de executare silta au inceput primul procedura.
Sper sa nu fi retinut eu gresit ...
Astept un raspuns din partea voastra, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ciprian75 , utilizator 16:05, 17 Decembrie 2011
Cererea se introduce la instanta de executare in circumscriptia careia a inceput prima executare.
Cand privitor la aceleasi bunuri se efectueaza mai multe executari silite, instanta de executare, la cererea persoanei interesate, va putea sa le reuneasca, dispunand sa se faca o singura executare de catre executorul judecatoresc care a indeplinit actul de executare cel mai inaintat, iar daca executarile sunt in acelasi stadiu, de catre executorul judecatoresc care a inceput cel dintai executarea, chiar daca ele au fost pornite de organe de executare diferite, in afara de cazul in care legea prevede altfel. Instanta se va pronunta prin incheiere si asupra cheltuielilor de executare.
Cererea se intemeiaza pe dispozitiile art. 82 si art. 373 indice 1 Codul de procedura civila



Aceste prevederi le cunosc, sper sa nu fi retinut insa gresit prevederile articolului 136 punctul 9 din codul fiscal.
Am tot cautat si in Legea executorilor judecatoresti cat si in statutul executorilor bancari astfel de prevederi dar inca nu m-am luminat, poate ma ajutati voi :)
Ciprian75 a scris:

Legea executorilor judecatoresti


Executorul judecatoresc opereaza executari silite in temeiul Cartea V din Codul de procedura civila art 372-580
Pentru lamuriri suplimentare parcurgeti legea nr 188/2000 privind executorii judecatoresti,
republicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea1 nr 738/20.X.2011

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
Am gasit raspunsul la art. 5 din Statutul Corpului executorilor bancari, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2628/8 noiembrie 1999.
Multumesc ynocentta pentru interesul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita kamy_dani kamy_dani as dori sa stiu daca se poate face o executare silita la 2 instante diferite (vezi toată discuția)
Executare inceputa de executor bancar si continuata de executor judecatoresc morozancarmen morozancarmen Intrebarea mea este cine poate continua executarea atunci cand pe acelasi imobil este inscrisa o ipoteca in favoarea bancii si o somatie la cererea unui ... (vezi toată discuția)
Dosar de executare inceput de executorul bancar in anul 2009 Irina S. Irina S. Dosarele de executare incepute de catre un executor bancar in anul 2009 (titilu executoriu, contract de imprumut, executare silita incuviintata de catre ... (vezi toată discuția)