avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Daca o persoasa are incheiat cu un angajator un CIM pe durata determinata, adica pana la data de 01.12.2008, iar la 1.07.2008 a nascut si a intrat in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani. Angajatorul ce obligatii mai are fata de aceasta persoana la revenirea (daca mai poate fi vorba de o revenire) din concediu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenajaad , utilizator 15:32, 28 Octombrie 2008
referitor tot la acest subiect concediu crestere copil, va rog sa-mi spuneti si mie cine trebuie sa depuna dosarul angajatei la primarie de inscriere a dreptului la indemnizatie crestere copil pana la 2 ani : angajatorul sau angajatul ?
Angajatorul are numai obligatia de a elibera eventualele adeverinte de vechime.
Slariata completeaza si depune dosarul la primarie.
crai a scris:

referitor tot la acest subiect concediu crestere copil, va rog sa-mi spuneti si mie cine trebuie sa depuna dosarul angajatei la primarie de inscriere a dreptului la indemnizatie crestere copil pana la 2 ani : angajatorul sau angajatul ?

Dosarul este depus de angajat, la Primaria in a carei taza teritoriala domiciliaza.
Cade in sarcina angajatului sa depuna dosarul la primarie.
Angajatul va reveni la serviciu in ziua urmatoare celei in care copilul a implinit varsta de 2 ani.
Daca angajatul se intoarce la serviciu anterior acestei data, de asemenea, va trebui sa instiinteze primaria de acest lucru.
Multumesc foarte mult.
Cu respect, Crai

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Sunt interesata de subiectul indemnizatie crestere copil. Sunt studenta in anul 3 la UTCB, sunt angajata de 1 luna si sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
La indemnizatia de crestere copil se ofera 85% din ce salariu? florian_m21 florian_m21 Daca imi iau concediul de crestere copil si in ultimul an am cotizat 6 luni ca angajat la o firma si 6 luni la alta firma cu salarii diferite, ultimul ceva mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului cotropica87 cotropica87 Am 2 ore trecute pe carte de munca si un salariu de 200 de lei, se poate sa platesc eu separat darile la stat sa primesc o indemnizatie mai mare nu cea de 600 ... (vezi toată discuția)