avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre Recurs in Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre Recurs in Penal

Buna am o intrebare,.In baza setintei penale al Curtii de Apel se mai poate face recurs insa unde trebuie adresata cererea de Recurs .Este de stiut ca se depunde cererea de recurs la registratura Curtii de Apel dar catre ce curte fac Recursul. (Din cate am inteles catre Bucuresti dar unde ...la Curtea de casatie si Justiei? Va rog respectos daca imi puteti da un model de cerere de recurs.Va multumesc anticipat.Gabriel
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:59, 18 Decembrie 2011
Ar trebui sa precizati daca curtea a judecat apelul sau recursul in cazul dvs.
Cererea prin care atacati solutia data se depune la registratura acelei instante.
Cererea de recurs se depune la registratura Curtii de Apel , se adreseaza presedintelui Curtii de Apel si se declara formal ( fara motivare), motivele recursului urmand a fi depuse printr-un memoriu separat dupa redactarea hotararii.
Dosarul va fi inaintat la ICCJ ( Inalta Curte de Casatie si Justitie).
Recursul se declara in conditiile art 366 si 367 c.proc.pen, prevederile de la apel fiind aplicabile si in cazul recursului.

Art. 366-Declararea apelului
Apelul se declară prin cerere scrisă. Cererea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul, reşedinţa sau locuinţa declarantului, să indice hotărârea apelată şi numărul dosarului în care a fost pronunţată şi să fie semnată de persoana care face apel.
Pentru persoana care nu poate să semneze, cererea va fi atestată de un grefier de la instanţa a cărei hotărâre se atacă sau de apărător. Cererea poate fi atestată şi de primarul sau secretarul consiliului local, ori de funcţionarul desemnat de aceştia, din localitatea unde domiciliază.
Cererea de apel nesemnată ori neatestată poate fi confirmată în instanţă de parte ori de reprezentantul ei.
Procurorul şi oricare dintre părţile prezente la pronunţarea hotărârii pot declara apel oral în şedinţa în care s-a pronunţat hotărârea. Instanţa ia act şi consemnează aceasta într-un proces-verbal.

Art. 367-Instanţa la care se depune apelul
Cererea de apel se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă.
Persoana care se află în stare de deţinere poate depune cererea de apel şi la administraţia locului de deţinere.
Dacă apelul este declarat oral, aceasta se constată într-un proces-verbal.
Cererea de apel înregistrată sau atestată în condiţiile art. 187 ori procesul-verbal întocmit de administraţia locului de deţinere se înaintează de îndată instanţei prevăzute în alin. 1.

Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Eu ma refeream sa nu se fi judecat recursul, el sa nu stie si sa faca un recurs la recurs...
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se judeca recursul? cercetasa cercetasa dupa fond tribunal buzau,apel curtea de apel prahova unde se mai poate face recurs? infractiunea este trafic de persoane ,inselatorie fals in ... (vezi toată discuția)
Poate fi declarat la bucuresti recursul la o sentinta judecatoreasca data la timisoara? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua! As dori sa stiu daca pot sa declar recurs la Bucuresti la o hotarare judecatoreasca data la Timisoara cu drept de recurs in 15 zile de la ... (vezi toată discuția)
Formulare apel paul99 paul99 Buna ziua, va rog daca puteti sa imi spune-ti cum sa formulez o cerere de apel la o pronuntare penala. 1. nu am fost prezenta pe parcursu celor 4 termene. ... (vezi toată discuția)