Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
:) domnule Avocat (imi cer scuze, nu stiu daca numele D-vs incepe cu "L" sau "I"), sunt si alte activitati in interes public, iar firmele care desfasoara acele activitati sunt "societati comerciale". de exemplu arhitectii sau cei de la Salubritate. ma scuzati dar daca nu ar fi ridicat gunoiul, interesul public ar fi lezat (eu nu sunt tot publicul, dar as fi). nu ar fi o idee sa incepem un proiect de lege sa aiba cei ce la societatile de salubrizare aceleasi drepturi? sau cei care ne construiesc case, spitale, etc.? sau cei care ne produc, proceseaza, vand mancarea? (ar fi nasol daca publicul nu ar mai manca...). sau cei care repara calculatoare (n-ar fi bine sa nu fie nici ei perceputi ca a fi paria, doar toata societatea, publicul, se bazeaza pe munca lor...). asta asa, ca idee de interes public ... :D
Interes public-interesul ce vizeaza ordinea de drept si democratia constitutionala,garantarea drepturilor,libertailor si indatoririlor fundamentale ale cetatenilor ,satisfacerea nevoilor comunitare,realizarea competentelor autoritatilor publice.Art 2 lit l legea 544/2004
ARTICOLUL 35
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.
(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.