avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... avocatii sint nevoiti sa ceara acordul vecinilor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

avocatii sint nevoiti sa ceara acordul vecinilor?

Va rog o lamurire, ma adresez in special acelora dintre dvs. care sinteti presedinti de bloc, administratori , dar nu neaparat.
A venit vreodata vreun avocat sa ceara acordul vecinilor si al asociatiei pentru a inregistra cabinet individual in locuinta personala , locuinta fiind apartament in bloc?
Intreb pt. ca am citit ca avocatii nu ar trebui sa ceara acest acord.
Eu care vreau sa-mi inregistrez sediul social al srl-ului meu cu activitate de birou fara angajati si fara clienti care sa vina la mine, nu pot sa fac acest lucru fara acordul vecinilor si al asociatiei pt. ca mi se cere la reg.com. formularul.
In cazul meu se schimba destinatia spatiului (o camera din apartament)? In cazul avocatilor nu se schimba?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:44, 23 Decembrie 2011
eugen82 a scris:

in situatia din intrebarea mea nu este nimeni afectat

Prin "afectat", a nu se interpreta strict prejudiciu personal pentru eventualii vecini
Discutia pe care ati deschis-o ,comporta aceiasi solutionare iasi situatie in care exista obligatia obtinerii acordului asociatiei de proprietari pentru schimbarea destinatiei spatiului comun fatada imobilului pentru montat banere intre geamurile proprietatilor individuale, astfel incat proprietarii aparyamentelor la nivelul carora se monteaza nu sunt direct afectati
Incercati sa fiti strict interesat pentru lamurirea si solutionarea situatiei dvs in care intentionati inregistrarea unui s.r.ll,entitate juridica care necesita acord si aprobari bine stabilite prin norme-fara exceptii si fara derogari
scopul difera, chiar daca e mobilata camera la fel.

scopul initial e "de locuit"/ scopul celalalt e "ptr. activitate" (comerciala, etc)

oricum nu inteleg lucrul asta la romani, cu "sediul social" (si nu doar la romani); daca e firma, firma sa fie, nu fac o firma doar asa, sa ma pot trezi din pat dimineata in sediul firmei (sau la baie, sau in debara) - mi se pare ca asta spune multe despre seriozitatea unei firme, cabinet de avocatura, s.a.m.d.
eugen82,
Observ ca inca astepti raspuns la faza cu conform prioiectului initial al cladirii de locuinte . Trebuie sa te gandesti ca aceasta incapere a fost proiectata din statrt pentru a fi locuita. Pentru birouri sunt alte standarde - cred ca aici gresesti sau ma rog astepti un raspuns care nu are sa vina!
Eu inteleg ca daca este un bloc de locuinte, apoi de locuinte sa fie! Cand vrei sa-i schimbi destinatia, o schimbi, dar respectand legea - aceasta care este in vigoare (care din fericire permite acest lucru) si pentru mine si pentru dl. avocat care apeleaza la alte prevederi - de, asa sunt dumnealor avocatii. Noi toti vedem ca-i alba, dar avocatul vine cu argumente si determina un juriu sa o vada ca-i neagra si gata! A castigat un proces, a obtinut venitul (desigur, nu profitul - ha!), fara remuscari sau alte de' alea...
Deci nu ca umbli la proiect... O camera este o camera, insa destinatia, folosinta este alta si cu asta punct.
Aaaa, nu vrea vecinul tau sa-ti de-a acordul ca are ceva la mansarda, este posibil, dar se rezova si fara acordul acestuia. Il chemi in instanta daca altfel nu se poate, demonstrezi acolo ca este proprietatea ta si ca fara acea schimbare (locuinta/spatiu cu alta destinatie) mori de foame! Este dreptul tau sa-ti folosesti proprietatea asa cum doresti, desigur cu respectarea prevederilor legale, dar ce te faci daca dai peste nebuni ...?
Cum am mai spus, pe noi nu ne deranjeaza ca dl. avocat, conform spuselor sale NU are nevoie de acordul as. prop. si a vecinilor pentru a deschide un cabinet de avocatura in bloc la mine - de exemplu. Este treaba dumnealui, insa repet, NU respecta legea si atunci cum se numeste dl. avocat?
Cunosc situatia din as. d-lui adriantot. Este chiar asa cum a aratat. Deci nu toti avocatii sunt la fel. Vin baietii la asociatie si chiar colaboreaza. Discutia de mai sus era asa de " hai sa va arat eu ce poate face un avocat cu sau fara acordul vostru..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destinatie spatiu sediu social activitate birou eugen82 eugen82 vreau sa inregistrez sediul social pe o camera intr-un apartament de bloc firma are activitate birou ( consultanta , munca la calculator, fara angajati si ... (vezi toată discuția)
Aviz schimbarea destinației locuințelor. frasier frasier Aviz schimbarea destinației locuințelor. Comitetul executiv din cadrul asociației de proprietari este obligat să acorde acest aviz scris (prevăzut la art ... (vezi toată discuția)
Vecinul refuza sa-si dea acordul pt infiintare cabinet avocatura fldan fldan Ce pot sa fac in situatia in care un vecin refuza sa-si dea acordul pentru ca sa-mi infiintez cabinetul de avocatura in apartamentul proprietatea mea ? (vezi toată discuția)