avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in Romania + detasare in Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in Romania + detasare in Italia

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie:

- am un contract de munca valabil in Romania si pentru perioada de 2 ani voi fi detasat in Italia.
- angajatorul din Italia plateste o diferenta de salariu pe langa cel ramas stabil in Romania.

As dori sa stiu cum si unde ar trebui sa ma adresez pentru a beneficia de alocatie pentru copil (4 ani) si eventual de alocatia pentru familie (assegno).

Multumesc
#-o
Cel mai recent răspuns: serbanica , utilizator 16:29, 20 Decembrie 2011
Cetatenii români pot solicita alocatia pentru nucleul familial fie direct la angajator, fie la reprezentanta Institutului National de Protectie Sociala (INPS) competenta teritorial (unde trebuie depus formularul E 401 - Atestat privind componenta familiei în vederea acordarii prestatiilor familiale sau E 411 - Cerere de informatii privind dreptul la prestatii familiale în statul de resedinta al membrilor familiei).

Alocaţia pentru membrii de familie aflaţi în întreţinere (alocaţia pentru nucleul familial)
[ link extern ]
Multumesc.

Acum ideea e in felul urmator: eu am un venit impozabil in Romania si un venit impozabil in Italia. Practic sunt platit de 2 angajatori. unul in RO si unul in IT. Cum se vor lua in calcul aceste venituri ? Se cumuleaza ?
Eu in formular ar trebui sa trec un venit nu ? le trec cumulate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat pentru nou nascut in italia ginutza_g ginutza_g buna seara as dorii sa stiu daca un nou nascut , roman, in italia poate lua alocatie de stat pe teritoriul romaniei tinand cont ca tatal lui lucreaza cu forme ... (vezi toată discuția)
Alocatie din italia. Imparatul Imparatul Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din ... (vezi toată discuția)
Copil cu dubla cetatenie claudia40 claudia40 Buna ziua Am urmatoarea situatie: 1. sunt casatorita cu un cetatean belgian 2. deocamdata locuim in Romania, deci eu inca nu am rezidenta in Belgia 3. ... (vezi toată discuția)