avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrebare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrebare

Buna,

Am avut un litigiu comercial cu o firma neplatitoare. In data de 22 mai a pronuntat Curtea de Apel hotararea definitiva. Am castigat, firma a fost obligata sa plateasca
Fiindca nu au dat nici un semn de a executa aceasta datorie la inceputul lui august am apelat la un executor judecatoresc. Am incheiat un contract si executorul a inceput activitatea.
Pana in momentul de fata bani inca nu am primit, in schimb am primit azi o citatie de la Inalta Curte pentru recurs.
Ce se intampla ?

Hotararea Curtii de Apel a fost expediata in data de 4 iunie, noi am primit in data de 9 iunie. Pe hotarare apare ca termenul pentru recurs este de 15 zile de la comunicare. Cum se poate sa primesc dupa atata timp o citatie pentru recurs ? Cererea pentru recurs a fost inregistrata in data de 26 iunie. Inca era in termen ? E ok ?

Ce se intampla acum cu executarea silita ? Trebuie sa suspendam ? Sau executorul face datoria mai departe ?
Suntem chemati in instanta in ianuarie pana atunci ce putem face ?

Va rog sfatuiti-ma.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 18:58, 14 Octombrie 2008
Va rog sa nu postati o intrebare de mai multe ori, e o incalcare a regulamentului iar celalalt topic a fost sters.
termenul de 15 zile pentru declararea recursului curge de la comunicarea hotararii date in apel de Curtea de Apel, insa, daca la dvs hotararea a ajuns in data de 04.06 la parat poate sa fi ajuns mult mai tarziu si astfel termenul de recurs curge de la data la care hotarerea a fost comunicata acestuia, astfel incat data de 26.06, data de declarare a recursului se poate sa fie inauntrul termenului de 15 zile. In ceea ce priveste citatia, este normal sa o primiti abia acum intrucat recursul a fost depus la Curtea de Apel, de la momentul la care s-a depus recursul si pana la data trimiterii intregului dosar la CSJ a mai trecut ceva timp, iar pana ce CSJ a stabilit data infatisarii la fel a mai trecut ceva timp.

Recursul nu suspenda executarea silita astfel incat executorul poate si trebuie sa-si continue executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-au facut recurs gatej cezar gatej cezar am avut proces cu o firma in care solicitam completarea si eliberarea cartii de munca si plata unui salariu pe ultima luna si unul compensator am castigat ... (vezi toată discuția)
Se poate face recurs la o hotarare definitiva irevocabila si executorie? ionela_incred ionela_incred Este o hotarare de partaj bunuri comune care este facuta executorie din luna august 2008.Am primit deja a doua citatie de la executor si la doua zile dupa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa verific daca s-au depus motivele de recurs? goponel goponel Am avut un proces cu finantele pentru restitiurea taxei de poluare. Procesul a avut loc pe 21 mai la Braila, si am avut castig. Pana la ora aceasta nu am ... (vezi toată discuția)