cga43 a scris:
[Dumneavoastra cititi textele la care raspundeti? Nu am facut nici o afirmatie, am pus o intrebare, atata tot. Inteleg ca aveti prejudecati in ce priveste cultul care il venereaza pe Cthulhu. In cazul asta, imi puteti spune macar ce credeti despre ortodoxismul syriac - credeti ca exista posibilitatea ca Dumnezeu sa se reveleze prin intermediul acestei biserici?
[Editat - utilizatorul vi se adreseaza politicos, va rog sa raspundeti si dvs. la fel. Frumusetea discutiilor consta in contradictiile argumentate, nu in zdrobirea adversarului - fiecare are dreptul la opinie proprie. Multumesc pentru intelegere.]
Intrebarea am pus-o eu initial si era cu totul alta. Totusi, ai fi putut deduce pana acum ca pe mine nu ma intereseaza decat relatia personala cu Dumnezeu, stabilita in urma unor cautari personale sincere. Daca tot ai intrebat de Biserica Antiochiei, alaturi de celelalte biserici asa-zis orientale, copte si armene, ma bucur sa te anunt ca Biserica pe care o apar se afla pe calea de mijloc dintre erezia monofizita, care pune accentul doar pe divinitatea lui Iisus si cea apuseana (catolica) si care accentueaza latura sa umana. Ai vazut in Rasaritul Ortodox european asa-zisele indulgente pt rascumpararea pacatelor ca sa nu mai pomenesc de celebra Inchizitie? Ba din contra, aceasta a fost martirizata si pe parcursul secolului trecut. Si asa am ajuns la intrebarea initiala. Am preferat sa citesc Sfantul Inchisorilor, iar de Wurmbrand nu am sa citesc nimic. De ce? Dl Richard se afla in viata multumita unui martir ortodox din inchisoare, Valeriu Gafencu, care primind cateva flacoane de streptomicina pt boala care-l macina, i le-a daruit distinsului pastor si l-a salvat de la moarte, preferand sa moara el in schimb. Or, dl Richard nu pomeneste nicaieri de acest sacrificiu al unui ortodox autentic.