avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii si a depus o cerere la scoala,eu am dreptul la acste doua salarii?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 31 Martie 2013
@Movandi

Imi pare rau, insa in anul 2012 se aplica dispozitiile art. 9 din Legea nr. 283/2011. In anul 2012 nu se acorda ajutoare sau indemnizatii la iesirea la pensie, indiferent de categoria de pensie. Salariile compensatorii, insa, sunt altceva si asta ar trebui sa cunoasca angajatorul dvs. intrucat ele sunt prevazute in contractul colectiv de munca.
Art. 9
In anul 2012 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc .
In anul 2013 se acorda indemnizatii la iesirea la pensie in sistemul bugetar (in medicina,a primit cineva?) va multumesc.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar in anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum si unele masuri fiscal-bugetare publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 845, din 13 decembrie 2012, prevede :
....
Art. 2. - Prevederile art. 7 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 19/2012, aprobata cu modificari prin Legea nr. 182/2012, si ale art. 1 alin. (4) si (5), art. 2, 3, art. 4 alin. (1) si (2), art. 6, 7, 9, 11, art. 12 alin. (2) si art. 13 ale art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar, precum si pentru instituirea altor masuri financiare in domeniul bugetar, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 283/2011, se aplica in mod corespunzator si in anul 2013.
.....

art.II din OUG nr.80/2010 prevede:
Art. 9
In anul 2012 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.

Asadar, nici in 2013 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectarea contractului colectiv de munca (ccm) pupazagrigore pupazagrigore In 16iunie 2013 am fost pensionat la termen.Prin CCM aveam dreptul la 12 salarii medi pe unitate pe care nu le-am obtinut motivatia fiind ordonanta(lege) data ... (vezi toată discuția)
Informare salarii compensatorii la iesirea la pensie hanganumihai hanganumihai cine ma ajuta . in 2013 se mai dau 2 salarii compensatorii la iesirea la pensie. multumesc:( (vezi toată discuția)