avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza evaluare teren
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza evaluare teren

buna ziua,revin cu o alta intrebare legata tot de expertize.e vorba de curtea casei,cu o deschidere de 2,5m la drum.e teren intravilan situat la 65-70 de m de la sosea,un drum cu acces foarte greu, zona pietroasa.din acest motiv valoarea terenului nu poate scadea?am citit intr-o lege(cred)caci valoarea poate scadea cu pana 40%.este adevarat?
Cel mai recent răspuns: SEBASTIAN VITTA , Expert judiciar 17:22, 3 Ianuarie 2012
buna seara!
[Editat - o singura trimitere la specialisti este suficienta] Pe langa informarea de piata poate stabili o evaluare a terenului prin ,,Metoda comparatiei prin bonitare '' , parcurgand etapele din Buletinul expertilor tehnici- nr.97 din martie 2006. Atentie aceste buletine sunt destinate numai pentru uzul intern al expertilor tehnici -membri ai S.G.E.T.R.O alta metoda este ,, Metoda de rentabilizare- capitalizare directa".Dar atentie , trebuie apelat la un specialist care a efectuat multe evaluari in acest domeniu.
Multumesc. '' la multi ani 2012!'
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Este posibil sa scada, depinde de piata locala si de cine face evaluarea, ce metode foloseste. In general pentru terenuri cu destinatie comerciala avem scaderi mari ale valorii terenurilor din plan secundar fata de cele de la sosea. Pentru cele cu destinatia turistica/de vacanta situatia poate fii invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare prin metoda comparatiei prin bonitare sorin42 sorin42 Buna ziua. Mai am o nelamurire cu privire la efectuarea evaluarii unui teren intravilan prin metoda comparatiei prin bonitare, si anume: la ce categorie de ... (vezi toată discuția)
Despre expertiza ,evaluare minucu minucu De ce va tine cont expertul desemnat la fata locului pentru a stabili valoarea unei gospodariei+teren intravilan. Cu ce acte, martori ,as putea sa aduc ... (vezi toată discuția)
Evaluare teren anrp bejenaru bejenaru Buna ziua! Am niste nelamuriri. Am depus la ANRP un dosar pentru despagubire pentru un teren. Am vb cu un evaluator agreat de ei si am inteles ca pentru ... (vezi toată discuția)